S-a descoperit cauza mancatului compulsiv. Deficitul unui mineral este cauza foamei constante, a rezistentei la insulina si a diabetului de tip 2
Postat la: 23.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Lipsa acestui mineral este cauza foamei constante. Mulți oameni simt o dorință copleșitoare de a mânca ceva anume. Cu toate acestea, mâncatul compulsiv nu este întotdeauna cauzat de faptul că nu mai ai energie și de nevoia de a compensa caloriile.
Un articol de PriamurMedia dezvăluie un motiv deloc evident pentru senzația constantă de foame și sugerează modalități de rezolvare a problemei. Unul dintre motivele pentru nevoia constantă de gustări este lipsa de crom din organism. Organismul poate obține acest oligoelement consumând sfeclă, cartofi, varză, ouă, struguri, ficat de vită, pește și alte produse. Deficitul de crom poate duce la oboseală, slăbiciune și somnolență în timpul zilei.
Odată cu deficitul său, se observă adesea modificări ale nivelului de zahăr din sânge și riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Deficitul de crom poate fi compensat prin administrarea de suplimente speciale. Obezitatea poate apărea și cu o deficiență de glucoză în sânge. Lipsa acesteia poate fi compensată cu ajutorul dulciurilor, orezului, cartofilor, nucilor, bananelor, persimonului. Dacă vă este constant foame, nu trebuie să amânați vizita la medic.
Corpul uman conține de la 6 la 12 mg de crom, care afectează sănătatea și este implicat în multe procese importante. Acest mineral reglează sinteza grăsimilor și metabolismul carbohidraților. Reduce nivelul colesterolului, previne apariția plăcilor, a cheagurilor de sânge și a aterosclerozei și, de asemenea, ajută la pierderea excesului de greutate. Îmbunătățește absorbția insulinei și menține nivelul normal al zahărului din sânge. Favorizează eliminarea toxinelor: metale grele, radionuclizi, otrăvuri organice. Susține activitatea inimii și a vaselor de sânge, ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Reduce dorința de dulciuri.
Cromul favorizează creșterea masei musculare, accelerează metabolismul, ajută la conservarea musculaturii în timp ce se limitează aportul caloric. Cu o deficiență a oligoelementului, se observă oboseală crescută, anxietate, insomnie, tremurături și sensibilitate redusă a membrelor, dureri de cap, lipsă de coordonare și creșterea nivelului de colesterol. În plus, lipsa acestei substanțe crește riscurile de diabet de tip 2, boli coronariene și afectează negativ sistemul reproducător masculin. Cauzele deficienței pot fi creșterea activității fizice, perturbările sistemului endocrin și consumul excesiv de dulciuri și alimente bogate în amidon.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
-
Inteligența artificială a dat-o pe alcool: A învățat să deosebească tipurile de băuturi mai bine ca oamenii
Un algoritm de inteligență artificială a reușit să identifice notele dominante din fiecare băutură cu o precizie mai mare decât orice expert uman, stabilind astfel originea whisky-ului, fie din SUA, fie din Scoția.
-
"Tiktokizarea" planetei: cum a resetat aplicația chinezească geopolitica la nivel mondial
Platforma TikTok, aflată în vizorul Uniunii Europene şi al Statelor Unite, se confruntă cu acuzaţii de manipulare a opiniei publice, în timp ce compania sa mamă, China Bytedance, neagă ferm că este controlată de Partidul Comunist Chinez.
-
Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator pe care l-a câștigat în alegerile parlamentare din 2024, astfel că postul va deveni vacant, urmând a fi repartizat Cosminei Cerva, anunță surse apropiate președintei partidului SOS România, citate de Pro Tv.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperire de proporții pe o plajă din Bulgaria: clienții unui bar mâncau pe un artefact sinistru, modificat pentru a părea că este doar o masă
- 2.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 3.Rețeta "Bilic" - toată lumea slăbește, e universală și dă un restart metabolic
- 4.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 5.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 6.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 7.Țeapa luată de Mihai Bendeac, după ce a desfăcut coletul de pe Temu: „Sunt deosebit de prost!"
- 8.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 9.Scene incredibile: Un tânăr de 25 de ani s-a trezit cu câteva momente înainte să fie incinerat - Ce a urmat depășește orice imaginație
- 10.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu