Roger Moore, care l-a interpretat pe James Bond, a murit la vârsta de 89 de ani
Postat la: 24.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Actorul Roger Moore, care l-a interpretat pe faimosul spion James Bond, a murit în Elveţia, după o luptă scurtă împotriva cancerului, a anunţat familia actorului. Într-un anunţ publicat pe reţeaua de socializare Twitter, familia sa a scris: "Cu grea inimă, trebuie să vă împărtăşim vestea că tatăl nostru, Sir Roger Moore, a murit astăzi. Suntem cu toţii devastaţi".
Actorul londonez a devenit faimos după ce l-a interpretat pe faimosul agent secret 007. Acesta a jucat rolul agentului 007 în şapte filme din seria "James Bond", între anii 1973 şi 1985. Roger Moore este actorul care a jucat de cele mai multe ori personajul James Bond, de 7 apoi, urmat apoi de Sean Connery (6 ori) şi Pierce Brosnan (4 ori).
Actorul Roger Moore şi-a început activitatea în 1945, jucând peste 91 de roluri în filme artistice şi de televiziune. A interpretat rolul James Bond de şapte ori, fiind astfel actorul care a apărut în cele mai multe filme din serie, iar, în ultimii ani, a ales să-şi împrumute vocea pentru mai multe pelicule de animaţie şi a lansat recent o aplicaţie pentru poveşti de "noapte bună".
El a fost personificarea gentlemanului britanic îmbrăcat în costum de trei piese, care s-a bucurat de o carieră fulminantă de-a lungul a opt decade. Marţi, copii lui Moore au anunţat decesul său la vârsta de 89 de ani în Elveţia spunând: „a murit astăzi... după o luptă scurtă, dar curajoasă cu cancerul". Moore a fost cunoscut pentru rolul lui James Bond, precum şi pentru rolurile din serialele „The Saint" şi „The Persuaders". El şi-a devotat mare parte din timpul său muncii umanitare, devenind amasador al Bunăvoinţei în 1991.
Născut la 14 octombrie 1927, la Londra, britanicul Roger Moore a jucat în mai multe filme decât au văzut unii într-o viaţă şi a prestat şi în seriale de televiziune de mare succes. Serialul „Sfântul" la TV, apoi rolul James Bond (în şapte producţii 007) l-au tatuat în conştiinţa şi în memoria afectivă a publicului. "La începutul primilor mei ani de actorie mi s-a spus că pentru a reuşi ai nevoie de personalitate, talent şi noroc în egală măsură", a spus Moore pentru The Guardian în 2014. "Nu sunt de acord cu asta. Pentru mine a fost 99% noroc. Nu e bine să fii talentat şi să nu te afli în locul potrivit la momentul potrivit."
Primele sale filme nu au fost memorabile, de la „Interrupted Melody" la „The King's Thief", iar aplecarea spre micile ecrane i-au adus lui Moore primul gust al succesului. Primul său rol de televiziune a fost în aventurile romantice al lui Ivanhoe, începutul unui set de hituri pentru Moore, inclusiv westernul „Maverick" şi serialele poliţiste „The Saint" şi „The Persuaders". Succesul „The Saint" l-a propulsat pe Moore la Hollywood, rezultând în filmele cu spioni, care nu au avut mare succes în box office.
Moore a fost abordat pentru a juca personajul James Bond, dar datorită programului încărcat de filmări nu a găsit timp pentru acest rol. Abia când Connery a renunţat complet la Bond, Moore a preluat rolul spionului şi a jucat în primul său film James Bond, în 1973, bine receptat de către public - „Live and Let Die". Apoi a jucat în alte şase filme ca agentul 007 pe o perioadă de 12 ani, fiind cel mai longeviv actor care a jucat acest rol. Când s-a retras din rolul lui Bond, în 1985 avea 58 de ani.
"A fi cunoscut unanim ca Bond nu are părţi negative", a spus Moore pentru The Guardian. "Oamenii mă numesc adesea "Dl Bond" când sunt în oraş şi nu mă supăr deloc. De ce aş face-o?", declarase Moore. După ce i-a lăsat rolul lui Bond actorului Timothy Dalton, Moore a luat o pauză din lumina reflectoarelor şi nu a făcut niciun film până în 1990. De atunci, şi-a rărit rolurile şi a jucat roluri mici în „Spice World" şi „Boat Trip".
În 1999, Moore a primit Ordinul Imperiului Britanic, iar în 2003 a fost înnobilat datorită activităţii sale caritabile. Decizia lui Moore de a deveni ambasador al bunăvoinţei Unicef a fost bazată pe prietenia sa cu Audrey Hepburn. În anul 2003, când Regina Elisabeta a II-a a Angliei l-a înnobilat, acordându-i titlul de Cavaler, gestul a părut nu atât o recunoaştere, cât o constatare. Roger Moore era deja Sir, înainte de a fi atins cu spada pe umăr.
Pe când avea 87 de ani, Sir Roger Moore a publicat o carte de memorii, care se numeşte chiar aşa: „Memorii". Volumul a fost iute tradus şi în franceză şi, cu acel prilej, jurnaliştii de la Paris Match l-au luat la întrebări pe autor, care se stabilise de ani buni în Elveţia. Răspunsurile actorului sunt antologice, de un umor nobil şi irezistibil.
„Când Sean Connery s-a retras, probabil că producătorii seriei James Bond m-au ales pe mine pentru că eram cea mai ieftină soluţie... Sau poate pentru că-i cunoşteam de la mesele de joc din cazinourile londoneze unde aveam obiceiul să pierd mult timp şi mulţi bani..." „În seriale de televiziune, deşi ştiam că mi-aş putea compromite cariera de actor de cinema, am jucat de foame..." „Mi-a plăcut foarte mult să joc Bond. La fel de mult le-a plăcut şi agentului meu şi bancherului şi soţiei mele..." „Am părăsit singur seria când m-am uitat în oglindă şi am văzut că începusem să am pungi sub ochi şi puţintică guşă..." „Să joc în filme, asta nu-mi lipseşte. Mi-e dor însă de cecurile pe care le încasam pe vremea când jucam..." „Dacă există Dumnezeu, lucrurile se vor petrece bine pentru mine. Am făcut şi ceva greşeli, dar niciuna atât de gravă încât să merit să mă arunce la subsol..."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 2.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 3.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 4.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 5.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 6.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 7.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
- 8.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 9.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
- 10.La ce oră trebuie să servești micul dejun pentru a avea o viață mai lungă. Oamenii de știință au găsit răspunsul
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu