Prima masă ca sa slăbești văzând cu ochii. Ce ar trebui sa contină ca să fie eficient de la inceput
Postat la: 13.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Micul dejun care te ajută să slăbești ca la concurs: Iată ce trebui să conțină. Slăbitul este posibil doar cu organizarea corectă a dietei tale. Echilibrul de calorii și nutrienți vă oferă energie și o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei, ajutându-vă să nu depășiți valoarea energetică a dietei dumneavoastră.
Poți și trebuie să slăbești fără diete epuizante, mâncând alimente sănătoase și gustoase. Mâncatul la începutul zilei „pornește" metabolismul și activează organismul pentru întreaga zi. Multe enzime digestive sunt produse doar între 7 și 9 dimineața, așa că nu trebuie să neglijați un mic dejun complet - enzimele vor „arde" pur și simplu. Nutriționiștii profesioniști, nutriționiștii și instructorii de fitness recomandă includerea a 25% din valoarea energetică a tuturor alimentelor pentru ziua respectivă în masa de dimineață.
De ce este necesar micul dejun? Ar trebui să luați micul dejun pentru orice dietă și cu atât mai mult atunci când pierdeți în greutate. Prima masă va oferi suficientă energie pentru a vă simți sătul până la prânz și pentru a nu fi tentat de o gustare dăunătoare cu calorii „goale".
Chiar dacă dimineața nu există senzația de foame, organismul are nevoie de hrană pentru a reface caloriile cheltuite seara. Energia obținută la micul dejun susține sistemul imunitar, funcționarea organelor interne, accelerează procesele metabolice și reduce pofta de mâncare, ajutând la reglarea cantității de alimente la prânz și cină. Mâncatul devreme (înainte de ora 9 dimineața) îmbunătățește memoria, capacitatea cognitivă și concentrarea - ceea ce ai nevoie pentru muncă.
De asemenea, un mic dejun organizat corespunzător:
- înlătură apatia, iritabilitatea, îmbunătățește starea de spirit prin refacerea rezervelor de energie;
- activează digestia, hrănind creierul și mușchii;
- crește productivitatea și claritatea gândirii pe tot parcursul zilei. Micul dejun nu permite ca metabolismul să încetinească și senzația de foame să vă distragă atenția de la muncă;
- reduce riscul de îmbolnăvire.
Medicii vorbesc cu încredere despre beneficiile micului dejun pentru nivelarea nivelului de colesterol, reducerea riscului de atac de cord, probleme vasculare și răceli de sezon. Dacă săriți peste micul dejun, întreruperea fluxului de alimente în stomac va fi de 12 ore. Acesta este un semnal direct către organism pentru a intra în modul de economisire a energiei. Părțile „primitive" ale creierului care sunt responsabile de supraviețuirea în condiții extreme își vor încetini metabolismul.
Toate alimentele luate în timpul zilei, chiar dacă conținutul lor caloric este limitat, vor merge în rezervele de grăsime și nu vor fi folosite. Aceasta este cea mai frecventă cauză a creșterii în greutate și a platoului în timpul pierderii în greutate. Fără micul dejun, foamea va veni mai devreme și va fi mai puternică, iar din cauza unui aport neuniform de energie, procesele metabolice vor fi perturbate. Fără energia de dimineață, organismul nu va putea funcționa normal, productivitatea va scădea și starea de spirit se va deteriora.
După ce a mâncat prea mult la prânz din cauza foamei, o persoană va fi letargică și apatică până seara. Beneficiile micului dejun apar doar dacă acesta este organizat corect. Pierzând în greutate, reducem valoarea energetică a alimentelor la 1200-1600 kcal pe zi. Masa de dimineață conține până la 400 kcal, dar în ce sunt exprimate? Dacă primești calorii dintr-o cafea dulce cu frișcă sau din câteva ciocolate, nu poți conta pe faptul că vei fi sătul până la prânz și te vei simți bine. Un mic dejun corect necesită un echilibru - o treime proteine, două treimi carbohidrați și o cincime grăsimi.
Pentru a nu provoca somnolență, acesta trebuie să fie sărac în grăsimi, ușor și să nu provoace balonare - trebuie să evitați varza și produsele similare. Volumul optim și conținutul caloric optim al alimentelor ar trebui să fie suficiente pentru a lăsa o ușoară senzație de foame. Încă câteva recomandări pentru organizarea micului dejun:
- înainte de masă, este util un pahar de apă la temperatura camerei, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun;
- cel mai bun moment pentru a mânca este între 7 și 9 dimineața, nu mai târziu de 30-40 de minute de la trezire;
- micul dejun la aceeași oră în fiecare dimineață este începutul optim al zilei;
- dacă dimineața nu există poftă de mâncare, aceasta crește treptat, se stimulează cu ajutorul unor mâncăruri frumoase, exerciții matinale, alimente preferate (sănătoase), conținutul caloric crește treptat;
- trebuie să mâncați încet, fără a fi distrași de gadgeturi, fără a înghiți alimente fierbinți, pentru a nu arde gura, laringele și mucoasa gastrică;
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
DAVOS - Ursula Von der Leyen crede că Donald Trump duce lumea spre pierzare: Retragerea din acordul de la Paris duce la prăpăd
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reacționează la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris. Ea declară că acordul privind schimbările climatice reprezintă o salvare pentru omenire. Practic, șefa CE acuză că decizia lui Donald Trump duce lumea spre piezare, din punct de vedere economic și climatic.
-
Primele semne ale strămoșilor omenirii din Europa ar fi din România. Dezvăluirile care confirmă o teorie veche
Teoria cu privire la faptul că România este locul în care se află cele mai vechi urme de locuire a homininilor, străbunii rasei umane, din Europa a fost confirmată de un studiu publicat în jurnalul internațional Nature Communications.
-
Italia anunță o lovitură imensă în medicină: A descoperit gena care cauzează Alzheimer
Una din cele mai controversate boli poate deveni istorie. Alzheimerul, un mister pentru oamenii de știință și o teroare pentru cei afectați, care ajung să își uite chiar și rudele, ar putea fi cauzat de o genă. O echipă de cercetători italieni a descoperit o nouă genă care provoacă boala Alzheimer, conform unui studiu publicat duminică, transmite luni agenţia ANSA.
-
Alertă de poluare masivă în București. Calitatea aerului la valori de "foarte rău" și "extrem de rău", avertizează Agenția pentru Protecția Mediului
Agenția pentru Protecția Mediului București avertizează că, în ultimele două zile, în zona București-Ilfov, s-au înregistrat concentrații foarte ridicate de particule în suspensie PM10 și PM2.5, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei poluanților.
-
CEDO refuză să suspende decizia CCR de anulare a alegerilor din România: NU există risc iminent!
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să nu dea curs cererii formulate de Călin Georgescu privind anularea alegerilor din România! Anularea deciziei CCR ar fi fost posibilă dacă la mijloc exista un risc iminent, transmit cei de la CEDO.
-
Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, "udate" cu vinuri locale.
-
Cum ocolește Putin sancțiunile - Negocieri cu Erdogan cu privire la livrările de gaze
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia printr gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa.
-
Decizie UE în industria alimentară: Să sperăm că scăpăm de PFAS - "chimicalele veșnice" din alimente
Comisia Europeană intenționează să propună interzicerea utilizării PFAS în produse de consum. CE va propune interzicerea substanțelor Perfluoroalchil și Polifluoroalchil, a anunțat comisarul pentru mediu, Jessika Roswall. Aceste substanțe, cunoscute sub denumirea de „chimicale veșnice", nu se descompun în mediu, acumulându-se în ecosisteme, apă potabilă și corpul uman.
-
Doi români conduc un mega proiect al lui Donald Trump: Investiție de peste 45 de milioane de dolari în ultima lună
Din echipa care dezvoltă protocolul DeFi World Liberty Financial fac parte doi români, Octavian Lojniţa, în calitate de Blockchain Lead, şi Bogdan Purnavel, Lead Developer.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 5.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 6.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 7.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 8.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 9.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 10.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu