Povestea dramatică despre ceea ce s-a întâmplat în interiorul Apple după ce Steve Jobs a murit!
Postat la: 17.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Când fondatorul și impresarul Apple Steve Jobs a murit în 2011, au existat două narațiuni concurente care au dominat înțelepciunea convențională despre perspectivele companiei.
Unii erau siguri că, fără liderul care a condus revoluția uluitoare a Apple de la întoarcerea sa dramatică în companie în 1997, cei mai buni ani ai Apple au rămas în spate. Alții, însă, erau convinși că „cultura inovației, gândirea diferită, asumarea riscurilor și execuția" vor merge mai departe, continuând să introducă produse revoluționare în lume. Până la urmă, niciuna dintre narațiuni nu a fost corectă, notează Business Insider. La 15 ani de la introducerea iPhone-ului, produsul continuă să reprezinte majoritatea veniturilor companiei și, în ciuda miliardelor cheltuite pentru a transforma industria auto și asistența medicală, nu a apărut niciun produs nou cu adevărat inovator.
Și totuși, de-a lungul anilor care au trecut, compania nu numai că a depășit cu mult piața generală, ci și pe colegii săi FAANG și Microsoft. Povestea acestui rezultat neașteptat este spusă cu precizie și sensibilitate de reporterul Wall Street Journal, Tripp Mickle, în lucrarea After Steve: How Apple Became a Trillion - Dollar Company and Lost Its Soul, scrie Business Insider. Cartea urmează căile paralele ale celor doi protagoniști-cheie care au modelat perioada post-Steve la Apple: Tim Cook, succesorul tehnocrat ales de Jobs, și Jony Ive, sufletul pereche creativ al lui Jobs.
Jobs a fost mult timp bântuit de fragilitatea marilor francize tehnologice care au venit înaintea Apple Soarta Hewlett Packard, unde Jobs avea un loc de muncă de vară, a fost deosebit de grea în zilele sale de scădere: „Ei credeau că au lăsat-o pe mâini bune, dar acum este dezmembrată și distrusă", s-a plâns Jobs. Având în vedere propria sa obsesie pentru produse, se poate pune întrebarea ce credea Jobs cu adevărat că se va alege de Apple dacă ar fi lăsat compania în mâinile cuiva care, i-a spus el biografului său Walter Isaacson, „nu era o persoană de produs, în sine". Tripp Mickle îi acordă lui Cook un credit enorm pentru orientarea Apple către servicii, făcându-i pe investitori să prețuiască compania „mai mult decât o afacere hardware moștenită care a crescut și a scăzut în funcție de popularitatea fiecărei lansări de iPhone".
After Steve descrie epoca Cook drept „triumful metodei asupra magiei". Dar, în timp ce dependența Apple de servicii poate prelungi viața și potențialul de monetizare al produselor sale moștenite, unele dintre liniile de servicii în creștere au propriile riscuri inerente. Produsele cu abonament muzical și video, de exemplu, este puțin probabil să fie profitabile și să concureze cu adversari mai mari. Iar cel mai profitabil serviciu al companiei - plata anuală estimată la 15 miliarde de dolari pe care Google o oferă ca fiind funcția de căutare implicită a companiei - ar putea dispărea pur și simplu dacă guvernul federal va câștiga procesul antitrust în curs împotriva Google.
Până la urmă, umbra a ceea ce economistul Bruce Greenwald numește „blestemul prăjitorului de pâine" planează asupra fiecărei companii de electronice de larg consum. Fiecare produs nou, indiferent cât de inovator sau cât de multe servicii îi susțin apărarea competitivă, în cele din urmă va deveni doar un alt "prăjitor de pâine". Apple poate să nu-i ceară lui Jony Ive, care a părăsit compania în 2019, să satisfacă nevoia de inovare creativă continuă, dar moștenirea supremă a lui Tim Cook va depinde în parte de dacă poate găsi o modalitate de a reconcilia metoda și magia în ceea ce a devenit cumva cea mai valoroasă companie din lume.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 2.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 3.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 4.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 5.Țeapa luată de Mihai Bendeac, după ce a desfăcut coletul de pe Temu: „Sunt deosebit de prost!"
- 6.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 7.Scene incredibile: Un tânăr de 25 de ani s-a trezit cu câteva momente înainte să fie incinerat - Ce a urmat depășește orice imaginație
- 8.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 9.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
- 10.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu