Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Povestea bărbatului care a trăit 148 de ani după ce a inventat ”elixirul vieții". Piatra lui funerară oferă un detaliu fantastic!

Postat la: 10.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conform inscripției de pe mormântul medicului William Mead, el ar fi trăit 148 de ani, dar mulți bănuiesc că această vârstă extraordinată ar fi fost adăugată de soția sa, pentru a crește vânzările „elixirului său magic" pentru o viață lungă.

Îngropat într-un cimitir situat la aproximativ 25 km în afara Londrei, mormântul său este crăpat și modest, care nu seamănă cu oricare altul. Dar nu piatra funerară a doctorului Mead este cea care ridică sprâncenele oamenilor care trec prin cimitir, ci ceea ce este sculptat în ea. Conform pietrei din curtea Bisericii Sf. Maria, din Ware, Herts, medicul a murit în octombrie 1652 - la două luni înainte de a împlini vârsta de 149 de ani.

„William Mead M.D. care a părăsit această viață în ziua de 28 octombrie 1652, în vârstă de 148 de ani, 9 luni, 3 săptămâni și 4 zile" - arată inscripția de la mormântul său. Dacă vârsta este una reală, atunci doctorul Mead s-ar fi născut în ianuarie 1504, trăind prin șapte monarhii și două dinastii regale înainte de a muri în mijlocul războiului civil din Anglia.

În timp ce nici măcar acum, în zilele noastre, nu auzi de oameni care trăiesc atâta timp, speranța de viață pentru oamenii născuți în Europa în anii 1500 era între 30 și 40 de ani, ceea ce făcea povestea doctorului Mead și mai neplauzibilă. Potrivit legendei locale, Dr. Mead a dezvoltat un „elixir al vieții", care ar fi fost vândut împreună cu alte medicamente în oraș.

Se crede că soția sa a pus inscripția pe piatra de mormânt după moartea lui, pentru a crește vânzările, aruncând și mai multe îndoieli asupra poveștii. Publicațiile locale din 1781 scriau, între timp, despre „acest exemplu remarcabil de longevitate", când s-a descoperit că îngrijitorii terenului au reînnoit piatra după ce a devenit atât de deteriorată, încât inscripția doctorului Mead a devenit ilizibilă. De atunci, piatra a fost reasamblată, dar dacă vârsta doctorului Mead este exactă, rămâne un mister...

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE