Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pământul își pierde pentru totdeauna cea de-a doua "lună", descoperită recent

Postat la: 08.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La finele anului trecut, astronomii descopereau un mic obiect cosmic care fusese prins pe orbita Pământului, așa că l-au numit „mini-lună". Ulterior, obiectul s-a apropiat la numai 220.000 de kilometri.

Descoperit în septembrie 2020, acest obiect, numit 2020 SO, a făcut subiectul unei cercetări, iar în decembrie 2020 NASA a anunțat că nu e vorba despre o piatră spațială. În realitate, pe orbita noastră intrase o rămășiță a unei nave spațiale lansate în anii 1960, după cum relatează Live Science. De-a lungul timpului, aceasta ne mai dăduse târcoale. Oamenii de știință au ajuns la această concluzie plecând de la viteza mică de deplasare a obiectului.

"Viteza relativ scăzută sugerează un posibil obiect creat de om", declara în decembrie Paul Chodas, specialist NASA. Au realizat apoi că e vorba drespre o bucată de racheta din nava spațială Surveyor 2, care a fost trimisă pe Lună la data de 20 septembrie 1966. Aceasta va părăsi complet orbita noastră până în martie 2021, ajungând să fie unul dintre obiectele care orbitează Soarele. Pământul primeste în mod regulat pe orbita sa numeroși asteroizi mici și meteoriți, pe care astronomii îi numesc adesea "Mini-Luni".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE