ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




O consilieră de-a lui Klaus Iohannis e nemulțumită de impozitarea pensiei speciale: A dat în judecată Casa de Pensii

Postat la: 15.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lenuța Cobuz, una din cele mai vechi consiliere ale lui Klaus Iohannis, a dat în judecată Casa de Pensii. Cobuz e nemulțumită de noua lege care prevede impozitarea pensiilor speciale.

Lenuța Cobuz este consilier al lui Iohannis din 2015 și a activat în cadrul mai multor departamente din Administrația Prezidențială. A ocupat, printre altele, și funcția de șef birou în cadrul Biroului Juridic din subordinea Secretariatului General al Administrației Prezidențiale.

Pe 19 martie 2024, Lenuța Cobuz a fost numită consilier de stat la Cancelaria Ordinelor. În perioada august 1985 - august 2005, Cobuz a activat în structuri din cadrul Ministerului Apărării Naționale, iar între septembrie 2005 și ianuarie 2015 a fost consilier juridic în mediul privat.

Cobuz a dat în judecată statul român ca să își recupereze impozitul impus pe pensia specială
Numele Lenuței Cobuz apare ca reclamant într-un dosar înregistrat pe 29 iulie 2024 la Tribunalul București, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. Pârât figurează Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naționale, iar obiectul dosarului este "pretenții impozit". Nu a fost stabilit, încă, primul termen al dosarului.

„Nimic nu s-a schimbat în impozitarea pensiilor contributive în 2024! Mai exact, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Impozitul este de 10% din diferenţa ce depăşeşte 2.000 de lei", au transmis, sâmbătă, oficialii Ministerului Muncii.

Potricit acestora, o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei, iar o pensie de 4.000 de lei este impozitată cu 200 de lei.

„Schimbări au apărut în privinţa pensiilor de serviciu calculate în baza unor legi speciale. Aici avem ca temei Legea nr. 282/2023 care a revizuit pensiile de serviciu şi le-a apropiat de principiul contributivităţii", au mai precizat oficialii ministerului.

Potrivit acestora, a fost introdusă impozitarea graduală a părţii necontributive, inclusiv pentru pensiile aflate în plată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE