Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nou record pentru cea mai scumpă carte de benzi desenate vândută vreodată

Postat la: 10.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un exemplar al primului număr al Action Comics în care Superman a fost introdus pentru prima dată în Universul DC a fost vândut săptămâna aceasta pentru 3,25 milioane de dolari, devenind cea mai valoroasă carte de benzi desenate din lume.

Se crede că doar în jur de 100 de exemplare ale ediției respective, publicată în sute de mii de copii și vândută cu 10 cenți în 1938, au supraviețuit până în prezent. Exemplarul în cauză a fost „îngropat într-un teanc de reviste vechi despre filme din anii 1930" și era în stare ca nouă, potrivit unui comunicat al casei de licitații online ComicConnect.com. Cartea explică modul în care Superman a ajuns pe Pământ de pe planeta Krypton, devenind Clark Kent.

„Este cu adevărat începutul genului de super-eroi", a declarat coproprietarul ComicConnect.com, Vincent Zurzolo, care a intermediat tranzacția. Vânzătorul a obținut un profit de 1 milion de dolari pe carte după ce a deținut-o timp de doar trei ani iar cumpărătorul anonim este „relativ nou în ceea ce privește investițiile în benzi desenate", a precizat Zurzolo. Un exemplar diferit al aceleiași ediții s-a vândut cu 3,2 milioane de dolari în 2014, potrivit CNN.

Jordan Peterson, parodiat în „Captain America"

Și dacă tot suntem la capitolul benzi desenate, Jordan Peterson, autorul și profesorul de psihologie canadian, a scris pe Twitter săptămâna aceasta că a fost sursa de inspirație pentru antagonistul Red Skull (Craniul Roșu) din ultimul număr al cărții de benzi desenate Captain America scrisă de autorul și jurnalistul Ta-Nehisi Coates.

În Captain America, Volumul 9, numărul 28, publicat de Marvel Comics pe 31 martie, Red Skull are un canal de Youtube pe care își promovează cărțile Zece reguli pentru viață, Haos și Ordine și Capcana Feministă, referințe nu tocmai subtile la 12 reguli pentru viață: Un antidot împotriva haosului, cartea de auto-ajutorare a lui Peterson lansată în 2018, și la afirmațiile acestuia potrivit cărora „haosul este reprezentat de feminin".

„E la fel în cazul tuturor. Bărbați tineri. Slabi. Căutând un rost. Eu am găsit steagul. Tu ai găsit insigna. Ei au găsit Craniul. El le spune ce au tânjit mereu să audă. Că sunt în secret măreți. Că toată lumea este împotriva lor. Că dacă sunt cu adevărat bărbați vor riposta. Și bingo...Acela e rostul lor. Pentru aia luptă. Și pentru aia vor muri", spune la un moment dat Căpitanul America în carte, relatează Variety.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE