Miracole ştiinţifice care ne aşteaptă în anul 2018
Postat la: 07.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Conform jurnaliştilor de la BBC, ambiţia miliardarului Elon Musk de a trimite primul turist pe Marte şi cea a astronomilor de a surprinde prima gaură neagră situată la 5.000 de ani lumină vor constitui borne istorice în evoluţia omenirii.
Mulţi spun că ştiinţa nu este predictibilă, iar salturile tehnologice ale ultimelor decenii au fost aşa de abrupte încât au reconfigurat omenirea de la temelii. Cine credea acum 30 de ani că vom avea cu toţii telefoane fără fir, ne vom uita la televizoare mai subţiri decât rama unui tablou şi vom avea aparate de zbor miniaturale pe care să le trimitem în misiuni imposibile? Iată însă ce ne aşteaptă pentru 2018:
1. Misiunea Kepler
Staţia spaţială Kepler a descoperit în 4 ani peste 100.000 de stele şi a făcut păosibilă realizarea în premieră absolută a unei hărţi evolutive a Universului. Conform estimărilor oamenilor de ştiinţă NASA, până în prezent au fost descoperite 2.341 exoplanete, iar până la finele anului 2018 numărul acestora va depăşi 4.000. Una dintre ele poate fi Terra 2.
2. Trei misiuni pe Lună
China şi India au devenit de câţiva ani pioni importanţi în lupta pentru cucerirea cosmosului. În 2017, India a lansat pe orbită 104 sateliţi în doar 18 minute şi şi-a anunţat intenţia să ajungă pe Lună în 2018. China intenţionează să ajungă pe partea întunecată a satelitului natural al Terrei, iar Japonia vrea să pună bazele primei tabere umane de pe Lună.
3. 2018, cel mai fierbinte din istorie
Nu e nevoie de prea multă imaginaţie şi nici de calcule astronomice pentru a descoperi că 2018 va fi cel mai fierbinte an din istorie. Având în vedere tendinţa de încălzire din 2013-2017, când recordurile de temperaturaă au fost doborâte anual, e firesc să credem afirmaţia meteorologilor americani şi europeni conform căreia 2018 va fi cel mai fierbinte. Specialiştii NASA în meteorologie au atras atenţia că El Nino încălzeşte apele oceanice la suprafaţă producând o creştere de 0,3 grade Celsius a mediei anuale globale faţă de anul de referinţă 1998. Tendinţa de încălzire va continua până în 2020, conform calculelor, iar 2018, 2019 şi 2020 vor doborî recordul de temperatură stabilit în anul anterior.
4. Flora intestinală, un miracol
Descoperirile din 2017 ne-au arătat că suntem „mai mult bacterii decât oameni". Aproape orice, de la depresie la atacuri cerebrale şi chiar Parkinson poate fi vindecat cu ajutorul florei intestinale. Cercetările susţinute în acest univers microscopic vor permite ca în 2018 să fie produse în premieră absolută medicamente care vor vindeca afecţiuni incurabile.
5. Drogurile psihedelice, un tratament
Cercetătorii britanici, americani şi mexicani au reuşit imposibilul în 2017: au vindecat dependenţa de heroină şi alte droguri periculoase cu psilocibină, ketamină, LSD şi chiar ciuperci halucinogene. Conform unor studii efectuate în 2017, aceste substanţe psihedelice „reprogramează" creierul îndepărtând viciile, dependenţele sau traumele.
6. Adio, dureri menstruale!
Miliarde de femei din lumea întreagă suferă o dată pe lună din cauza durerilor menstruale. Profesorul John Guillebaud, de la University College din Londra, a anunţat la finele lui 2017 că studiile efectuate în ultimii ani sunt pe cale să le permită să lanseze pe piaţă un medicament miraculos care „să ia cu mâna" definitiv durerile menstruale.
7. Studiem prima Gaură Neagră!
Întreaga planetă e fascinată de găurile negre, care l-au captivat pe părintele teoriei relativităţii, Albert Einstein. În 2018, astronomii vor putea observa în premieră formarea unei găuri negre şi să detecteze primele valuri gravitaţionale provocate de aceasta. Evenimentul astronomic nu poate fi observat decât cu aparatură de înaltă precizie şi va revoluţiona ştiinţa.
8. Călătoria pe Marte
În mod surprinzător, primul om care va ajunge pe Planeta Roşie poate fi un miliardar, nu un astronom antrenat de specialiştii NASA. Şi asta datorită planurilor ambiţioase ale miliardarului Elon Musk şi proiectului său Space X. Conform BBC, Musk intenţionează să facă un anunţ istoric în acest an şi acest anunţ va pune pe jar întreaga comunitate ştiinţifică.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 2.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 3.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 4.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 5.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 6.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 7.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
- 8.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
- 9.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 10.La ce oră trebuie să servești micul dejun pentru a avea o viață mai lungă. Oamenii de știință au găsit răspunsul
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu