Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mihaela Bilic explică pe intelesul tutor de ce e atât de greu să slăbeşti si ce se poate face

Postat la: 04.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Teoretic, ar trebui să fie simplu: decizi să slăbeşti, găseşti informaţiile necesare şi, în câteva luni, ajungi la silueta dorită. În practică, nu e deloc aşa, iar procesul depăşeşte mult în complexitate controlul porţiilor sau al alimentelor pe care alegem să le consumăm.

Şi totuşi, unii oameni slăbesc mai uşor decât alţii. Să ţină totul de voinţă, de metabolism sau este un cumul de factori? Ce ne influenţează în procesul de slăbit, pe cine e OK să dăm vina (ca să schimbăm algoritmul, nu doar ca să găsim un ţap ispăşitor) şi cum scăpăm de senzaţia de dezamăgire pe care o aduc momentele când cântarul se încăpăţânează să arate o greutate prea mare? Unul dintre factori este mediul alimentar. Invitata Lianei Stanciu în emisiunea "Spune pe bune", medicul nutriţionist Mihaela Bilic, a povestit despre mâncare, ca necesitate, dar mai ales ca recompensă.

"Trăim în perioada în care totul e pe repede înainte, adeseori mâncăm fast-food, avem produse de unică folosinţă, iar în acest context se pare că 80% din impulsul de a mânca nu vine din foame, ci din plictiseală.", spune Mihaela Bilic. "Nu mâncăm pentru că organismul nostru ţipă după nutrienţi şi suntem în pericol de a leşina de atâta foame, ci pentru că am devenit intoleranţi la disconfort", adaugă nutriționistul care completeaza: "In momentul cand ne cautam de lucru, avem o ocupatie, acordam atentie altor probleme, dispare si starea de plictiseala si obiceiul mancatului."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE