Mihaela Bilic a dat verdictul despre cât e de sănătoasă slănina de porc
Postat la: 15.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Oamenilor le place carnea de porc, în special slănina, însă puține persoane știu ce efecte are acest preparat tradițional românesc asupra organismului. Mihaela Bilic, medic nutriționist, demontează toate zvonurile negative despre slănină și spune că poate fi consumată cu încredere chiar și de micuții familiei.
Decembrie este ultima lună din an, care ne pune-n farmurie o mulțime de preparate tradiționale românești, apreciate pentru gustul lor. Deși sunt aromate și sățioase, anumite produse alimentare, precum slănina sau ceafa de porc, au fost aspru criticate mereu de oameni. Unele persoane evită să mănânce astfel de produse tradiționale românești din cauza grăsimii care le-ar putea afecta silueta.
Deși slănina a fost mereu etichetată negativ, medicul nutriționist Mihaela Bilic vine și îi apără onoarea acestui preparat din carne de porc. Recent, aceasta a făcut noi dezvăluiri despre mâncărurile preferate de români în sezonul rece: slănina și ceafa de porc. Aceasta a explicat că mâncarea nu trebuie să fie excesiv lipsită de grăsimi pentru a fi sănătoasă.
De aceea putem consuma liniștiți cantități moderate de slănină sau ceafa de porc. De asemenea, Mihaela Bilic încurajează părinții să le ofere mici cantități de slănină de porc copiiilor. Dr. ing. Nicoleta Chira a explicat care este impactul slăninii de porc asupra ficatului. Contrar așteptărilor, efectele nu sunt așa nocive. „Sunculițele aduc un aport mediu de colesterol, însă ele stimulează secreția de colesterol în propriul ficat", sustine dr. ing. Nicoleta Chira, de la Facultatea de Chimie, Universitatea Politehnică Bucureşti.
Mihaela Bilic a explicat că mânarea năsănătoasă este reprezentată strict de acele plante și animale necomestibile. În rest, tot ce este consumabil intră la categoria „mâncare sănătoasă", care nu are termen de comparație. „Noi, oamenii, am fost lăsați de natură să împărțim produsele în două categorii: comestibile sau necomestibile. Alimentele ori sunt bune de mâncat, comestibile, deci sănătoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sănătoase, nu le mâncăm. Între acestea două nu exista grade de comparație", a spus Mihalea Bilic.
De asemenea, aceasta a explicat că expresia „mâncare sănătoasă ca la bunici acasă" este complet eronată, deoarece bucătăria rurală veche este plină de grăsimi provenite de la animale. Grăsimi care, consumate în cantități exagerate, pot agrava organismul uman. „Mitul alimentației ‘sănătoase' de la țară nu noi l-am creat, ci media. Eu combat puternic aceste lucru spunând că alimentația sau sfaturile ce ne trimit la alimentația bunicilor nu sunt deloc demne de urmat. Eu știu ce mâncau bunicii și cum erau preparate alimentele.
Se consumau alimente foarte grase, prăjeli gătite în grasimea de porc, se bea lapte de bivoliță cu grăsimea de două degete. Gastrotehnia bunicilor era una care pregătea alimente nesănătoase. Nu înțeleg de ce se fac aceste trimiteri tot timpul către o alimentație ce deloc, deloc nu era sănatoasă", a spus aceasta. Informaţiile publicate de capital.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
-
Donald Trump în război comercial cu Europa: "UE este foarte rea pentru noi. Ne tratează foarte rău". Replica UE: "Suntem pregatiti!"
Președintele american Donald Trump a anunțat marți că Statele Unite intenționează să impună taxe vamale asupra produselor europene și chinezești, susținând că aceasta este „singura modalitate" ca SUA „să fie tratate corect". Liderul american a criticat Uniunea Europeană pentru politicile sale comerciale, pe care le consideră dezavantajoase pentru economia americană.
-
Mărturisirea Dacianei Sârbu înainte de divorțul de Victor Ponta: "Am trecut prin iad!"
Cuplul Daciana Sârbu - Victor Ponta e istorie. Cei doi au divorțat oficial. Informațiile privind separarea lor au apărut încă din 2024, însă acum a apărut și documentul care confirmă separarea lor. Invitată în emisiunea lui Denise Rifai, Daciana Sârbu recunoștea încă din 2023 că a avut parte de o casnicie cu multe momente dificile.
-
Uniunea Europeană autorizează utilizarea făinii de insecte - se doreste utilizarea pe scara larga pentru hrana umana
Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piață a pulberii de larve întregi de Tenebrio molitor, un gândac aparținând familiei Tenebrioni, pe care îl știm puțin cu toţii, dat fiind că este acea molie galbenă a făinii care își poate face apariția uneori în cămările noastre.
-
Trump l-a graţiat și pe fondatorul Dark Web - cea mai sofisticată şi extinsă piaţă criminală de pe internet. Cum isi explica gestul
Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi că a acordat o graţiere lui Ross William Ulbricht, fondatorul reţelei dark web Silk Road, care, în 2013 la momentul închiderii, avea peste un milion de utilizatori înregistraţi şi era considerată de autorităţile judiciare "cea mai sofisticată şi mai extinsă piaţă criminală de pe internet".
-
DAVOS - Tablou sumbru prezentat de Zelenski: Rușii au concentrat forțe uriașe în ultima vreme în Ucraina
Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că numărul militarilor invadatori ruşi aflaţi pe teritoriul Ucrainei depășește 600.000, fiind de trei ori mai mulţi decât la începutul invaziei la scară largă.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 5.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 6.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 7.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 8.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 9.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 10.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu