Metoda unui jurnalist celebru care a gasit trucuri de slabit pe care le poti incerca atunci cand nimic nu functioneaza
Postat la: 19.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Gary Taubes, un jurnalist de stiinta premiat, autorul volumului „The Case for Keto", a urmat toate sfaturile obisnuite despre nutritie. In lunga lui batalie cu kilogramele in plus, a trecut prin multe dezamagiri si a observat ca recomandarile clasice, de genul „mananca mai putin, fa mai multa miscare", s-au dovedit inutile.
„Una dintre probleme este ca avem perspectiva unei persoane slabe si sanatoase cand stabilim ce anume ar trebui sa corectam la sanatatea si greutatea noastra", a explicat el intr-un episod al podcastului gazduit de platforma Mind Body Green. Iar cand nimic nu a dat rezultate, Taubes a incercat altceva: s-a concentrat in primul rand pe scaderea insulinei.
„Cei care se ingrasa usor trebuie sa mentina scazut nivelul insulinei", arata jurnalistul. Reducerea nivelului insulinei este cheia in procesul de slabire, fiind mai importanta chiar decat restrictionarea caloriilor. „Cand faceam documentarea pentru prima mea carte, ‘Good Calories, Bad Calories', am avut ocazia sa-i intervievez pe toti cei care au cercetat metabolismul grasimii", a spus el. „Cand ii intrebam ce anume produce grasimea, raspunsul lor era: ‘insulina'. Si cand ii intrebam ce anume face ca un om sa se ingrase, ei raspundeau: ‘Prea multa mancare'. Si eu le spuneam ca atunci cand vorbesti despre celule grase (lipocitele, n.r.), e vorba de insulina".
Taubes subliniaza importanta calitatii care trebuie sa primeze in fata cantitatii. Dupa ce a scos din dieta alimentele care cresteau insulina, in loc sa se concentreze pe reducerea in general a caloriilor, el a inceput sa slabeasca.
Asa, de pilda, inlocuit zaharul procesat si carbohidratii si a trecut pe dieta keto. Asadar, ce alimente cresc nivelul de insulina? Simplu: zaharul rafinat si carbohidratii. „Zaharul si carbohidratii foarte rafinati, cu un index glicemic foarte mare, sunt o greseala. Daca exista ceva care provoaca boli cronice precum cele cardiace, atunci zaharul e pe primul loc, iar faina procesata e pe locul al doilea. Le-as evita cat mai mult daca as vrea sa fiu sanatos", a explicat Taubes.
Principalele „victime" de pe lista lui neagra au fost painea alba si pastele. Insa cand a incercat sa slabeasca, el a redus si alte surse de carbohidrati, precum cartofii dulci, fasolea si alte legume. „Cartofii dulci pot fi buni pentru unele persoane, dar nu erau in regula pentru mine, iar daca doream sa dau jos mai multe kilograme, nu ii includeam in dieta mea. Au multi carbohidrati si e usor sa mananci prea multi", a spus el.
Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la toti carbohidratii sanatosi (salatele au, de exemplu, multi carbohidrati), dar Taubes s-a concetrat mai mult pe o dieta bogata in grasimi si cu mai putini carbohidrati. Cercetarile ii dau dreptate, intrucat un studiu sistematic a descoperit ca persoanele care au urmat o dieta keto cu putini carbohidrati si bogata in grasimi sanatoase au reusit sa slabeasca mai mult decat cele care au urmat diete fara grasimi.
Stim deja ca Taubes a eliminat zaharul rafinat din dieta sa, trecand pe keto. Si atunci se pune intrebarea: cum faci cu toate acele surse bune de zahar din dieta keto? Desi spune ca sunt OK pentru ca vei consuma doar o particica din zaharul pe care l-ai ingera din alte surse, el a decis sa renunte si la acestea. Pentru Taubes, totul a tinut de puterea vointei: el si-a dat seama ca orice este dulce, oricat de keto-prietenos s-ar dovedi, ar amplifica, de fapt, pofta.
Nu toata lumea slabeste daca mananca mai putin, asa ca, pana la urma, este important sa gasesti planul alimentar care ti se potriveste. Dar daca vrei sa incerci postul intermitent, e bine sa stii ca merita. „Cred ca postul intermitent functioneaza pentru ca extinde perioada de timp in care nivelul insulinei e foarte scazut. Lipocitele nu pot vedea insulina in sistemul sanguin. Si daca nu pot, atunci trebuie sa foloseasca grasimea proprie.", a explicat Taubes.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 5.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 6.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 7.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 8.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 9.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
- 10.Despre consumul de alcool în Vechiul Regat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu