Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












McDonald's a pierdut exclusivitatea mărcii BIG MAC în UE. Compania americană, acuzată de MCHĂRŢUIRE

Postat la: 16.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizia a fost luată marţi, la capătul unei confruntări în justiţie între gigantul american McDonald's şi compania irlandeză Supermac.

Supermac a depus, în martie 2017, o solicitare la EUIPO, prin care cerea ca gigantului McDonald's să i se anuleze dreptul exclusiv asupra acestei mărci în Uniunea Europeană.

EUIPO a menţionat în motivarea deciziei sale de marţi că McDonald's "nu a folosit cu adevărat" marca Big Mac pentru "bunurile şi serviciile pentru care a solicitat-o".

Mai precis, marca "Big Mac" a fost depusă pentru o varietate de produse, dar nu a fost folosită decât pentru celebrul sendviş produs de McDonald's.

Decizia EUIPO - care se aplică retroactiv, din 11 aprilie 2017 - nu este definitivă, iar compania McDonald's are dreptul să facă apel.

În documentele depuse în instanţă, compania Supermac i-a acuzat pe cei de la McDonald's de "McHărţuire", spunând că gigantul american a obţinut dreptul de utilizare asupra mai multor mărci pe care nu le foloseşte, doar pentru a împiedica concurenţa să le utilizeze.

McDonald's ar fi încercat să împiedice dezvoltarea Supermac în Marea Britanie şi Europa, pe motiv că sunt similarităţi între numele companiei irlandeze şi cel al celebrului sendviş.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE