Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iron Man devine realitate! Robotul umanoid care poate zbura

Postat la: 07.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De ani buni avem roboți, unii care ajung să ne semene tot mai mult, care ne împrumută mimica, gestica. Dar cercetătorii italieni, inspirați probabil de Iron Man, lucrează la un robot umanoid în stare să zboare.

Robotul e deja creat: nu e mai mare decât un copil și se numește iCub. Urmează să fie dotat cu un sistem de propulsie, care se va afla, cel mai probabil, în palme, anunță IFL Science. Un astfel de robot va fi folosit în caz de dezastru, în locuri în care oamenii nu ar putea ajunge sau nu s-ar putea strecura. Va putea deschide uși, manipula obiecte. Ținta e să găsească eventuali supraviețuitori înainte să fie prea târziu. Va fi un robot salvator, chiar dacă va măsura doar 104 centimetri în înălțime și va avea doar 33 de kilograme (fără motoare). Nu doar italienii încearcă să-l creeze pe Iron Man. Echipe din întreaga lume lucrează la un astfel de robot zburător, în prezent fiind "în fașă" nu mai puțin de 40.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE