Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Indonezia interzice sexul în afara căsătoriei dar si adulterul. Noile legi se vor aplica și pentru turiști pedeapsa fiind inchisoarea!

Postat la: 08.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Parlamentul indonezian a aprobat un nou cod penal care interzice sexul în afara căsătoriei. Adoptat cu sprijinul tuturor partidelor politice, acesta se va aplica atât indonezienilor, cât și turiștilor, pedeapsa fiind de până la un an de închisoare. De asemenea, noile legi interzic cuplurilor necăsătorite să locuiască împreună.

În prezent, în țară este interzis adulterul, dar nu și sexul în afara căsătoriei, iar noua lege va intra în vigoare abia peste trei ani. Există însă îngrijorări cu privire la ceea ce înseamnă această evoluție pentru turiști. Șeful adjunct al consiliului de turism din Indonezia, Maulana Yusran, a declarat pentru Reuters că noile reglementări sunt "total contraproductive", în condițiile în care țara încearcă să se refacă după pandemia COVID-19. "Regretăm profund că guvernul a închis ochii. Ne-am exprimat deja îngrijorarea față de ministerul turismului cu privire la cât de dăunătoare este această lege."

Destinații precum Bali sunt populare printre vizitatorii din întreaga lume, dar mai ales printre australieni. Mai mult de un milion de persoane vizitează Indonezia din Australia în fiecare an. Ziarele din această țară au numit noua legislație "interdicția Bali bonk". "Nu prea cred că este o idee bună, dar nu este prima dată când se întâmplă", a declarat pentru AFP Jeremy Finch, un turist australian aflat în Bali. "Cred că în 2019 au încercat să o introducă și nu au reușit". Australia a declarat că "caută clarificări suplimentare" cu privire la modul în care interdicția va afecta turiștii din Bali și din alte părți ale țării.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat, de asemenea, într-o conferință de presă, că țara este îngrijorată de modul în care schimbările ar putea afecta cetățenii care vizitează și trăiesc în Indonezia. Însă autoritățile au insistat că nu vor fi afectați vizitatorii străini, deoarece există limite în ceea ce privește persoanele care pot raporta persoanele care încalcă noile legi privind "moralitatea". Aceasta este limitată la persoane precum părinții, soții sau copiii suspecților de infracțiuni.

Cu toate acestea, deoarece nu va intra în vigoare decât peste trei ani, nu este clar ce impact exact ar putea avea asupra turiștilor interdicția privind sexul premarital. Pe lângă faptul că descurajează călătorii să viziteze Indonezia, ar putea, de asemenea, să oprească investițiile internaționale în industria turismului din această țară. "Incriminarea deciziilor personale ale indivizilor ar avea o mare greutate în matricea de decizie a multor companii care stabilesc dacă să investească sau nu în Indonezia", a avertizat ambasadorul SUA în Indonezia, Sung Kim.

Organizațiile pentru drepturile omului au criticat noul cod penal indonezian, care include, de asemenea, restricții privind protestele și interzice criticile la adresa președintelui țării. Directorul executiv al Amnesty International Indonezia, Usman Hamid, a calificat acest cod drept "îngrozitor" și o "lovitură semnificativă" pentru progresele înregistrate de țară în domeniul drepturilor omului. Relațiile sexuale consimțite nu ar trebui să fie tratate ca o infracțiune penală sau ca o încălcare a "moralității".

"Scoaterea în afara legii a sexului în afara căsătoriei este o încălcare a dreptului la intimitate protejat de dreptul internațional", a declarat acesta. Prevederile privind "moralitatea" ar putea fi folosite în mod abuziv chiar și pentru a incrimina victimele agresiunilor sexuale sau membrii comunității LGBTI, a adăugat el. În timp ce homosexualitatea nu este ilegală în cea mai mare parte a Indoneziei, căsătoria între persoane de același sex nu este recunoscută. "Relațiile sexuale consimțite nu ar trebui tratate ca o infracțiune penală sau ca o încălcare a "moralității"."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE