Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Și-a înscenat moartea: O scriitoare celebră de romane de dragoste și-a înșelat fanii provocând furia cititorilor!

Postat la: 08.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În septembrie 2020, o postare pe Facebook a unei persoane care pretindea că este fiica autoarei de romane de dragoste Susan Meachen a anunțat că scriitoarea s-a sinucis. Au fost organizate strângeri de fonduri și licitații în memoria autoarei, iar după 2 ani, aceasta a recunoscut că moartea sa a fost fictivă.

Susan Meachen a scris romane de dragoste pe care le-a descris ca fiind „perfect defectuoase" și a creat o comunitate online unită de cititori și autori care își susțineau reciproc munca. Când s-a răspândit vestea morții sale, autoarea Susan A Cole și-a amintit că a fost șocată. „Când s-a aflat că unul dintre ai noștri și-a luat viața am fost îndurerați". Apoi au început să se răspândească zvonuri online că Meachen ar fi fost victima bullying-ului. „Acest lucru a creat o prăpastie uriașă în comunitate, care a durat luni de zile", a mai spus Cole.

Grupul a marcat aniversarea morții lui Susan Meachen timp de doi ani. În onoarea ei au fost organizate strângeri de fonduri și licitații de cărți, iar autori precum Candace Adams au contribuit la o antologie de povestiri scurte dedicată menținerii „bullying-ului acolo unde îi este locul - în ficțiune". Dar toate acestea au luat sfârșit săptămâna aceasta, când, brusc, Susan Meachen a înviat. Ea și-a anunțat revenirea pe rețelele de socializare - spre șocul și confuzia fanilor și prietenilor - și a recunoscut că sinuciderea ei a fost înscenată.

„Vor fi tone de întrebări", spunea postarea, potrivit unor capturi de ecran distribuite nline. „Să înceapă distracția". Reînvierea șocantă a autoarei a uimit comunitatea ei, dar a înfuriat-o în același timp. „Pentru mine este ceva ce se întâmplă doar în ficțiune", a spus autoarea Cole. O femeie care a făcut parte din grupul de scriere online pe care Meachen l-a înființat îin 2019 a spus că vestea a distrus o comunitate sigură și solidară. „Acum oamenii simt că nu pot avea grijă unii de alții pentru că nu mai știu ce este real și ce nu", a spus ea.

În urma presupusei sale morți, o persoană care pretindea că este fiica ei a folosit contul de Facebook al autoarei pentru a cere ajutor în finalizarea ultimului roman al mamei sale și pentru a-și promova lucrările anterioare. Când oamenii au întrebat de ce contul acesteia era încă activ după moartea sa, „fiica" sa a insistat că „oamenii morți nu postează pe rețelele de socializare", potrivit capturilor de ecran.

Candice Adams, un mebru al comunității, a spus că, de-a lungul anilor, oamenii din grup au început să aibă îndoieli, alimentate de o coincidență pe care doar scriitorii ar fi observat-o - o greșeală gramaticală. „Susan a făcut o greșeală de ortografie foarte ciudată. Ori de câte ori trebuia să scrie „supposed to" (a fi trebuit să), scria „post to"", a explicat Adams. După moartea online a lui Susan Meachen, Adams a spus că unii au observat că postările de pe conturile care pretindeau că sunt ale fiicei aveau aceeași eroare.

Acum, privind în urmă, aceasta a spus că mulți din comunitate au fost de acord că greșeala a fost un indiciu. „Cu toții am ajuns la concluzia că ea a postat tot timpul, nu fiica ei", a spus Adams. „De ce să ne întoarcem? Marți, o persoană care pretindea că Meachen a dezvăluit grupului că aceasta era într-adevăr în viață și că a gestionat și a postat în grup timp de ani de zile sub un pseudonim. „Acum sunt într-un loc bun și sper să scriu din nou", scria în postarea de pe Facebook. „Să înceapă distracția".

Deși toate circumstanțele din jurul acestei povești rămân un mister, postarea a stârnit indignare în cadrul grupului de scriitori. Cole a spus că i-a scris lui Meachen pe Facebook și i-a cerut răspunsuri. „De ce să te întorci? De ce nu ai rămas sub pseudonimul pe care îl foloseai?", a scris ea. În mesajele consultate de BBC, Meachen a declarat că familia ei este de vină și a spus că a ales să rămână tăcută în timp ce „a lucrat cu psihiatrul pentru a ajunge într-o stare mai bună". Alții au vrut să știe dacă banii donați pentru sprijinul acordat familiei autoarei de-a lungul anilor vor fi rambursați.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE