Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Doua insule italiene care au devenit ținta unor "pelerinaje sexuale" vulcanice

Postat la: 08.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Stromboli şi Filicudi, două insule italiene din arhipelagul Eolian al Siciliei, sunt recunoscute nu doar pentru frumuseţea lor, ci şi pentru un motiv mai special, devenind locaţiile preferate ale turiştilor în căutare de „pelerinaje sexuale”.

La prima vedere, nimic nu diferenţiază cele două insule de altele prezente în Sicilia, însă Stromboli şi Filicudi ascund un lucru important. Se spune că acestea au proprietăţi magice, afrodisiace, pentru cei care caută sau încearcă să simtă din nou nopţi pasionale, motiv pentru care au primit şi porecla de „atolii fertilităţii", conform CNN.

Localnicii spun că „pelerinajele sexuale" sunt un lucru des întâlnit pe cele două insule, deoarece mediul înconjurător relaxant invită cuplurile la experimentarea unor lucruri noi în relaţie. Apele termale, urmele de lavă provenite de la vulcanul activ Stromboli, o plantă misterioasă cu un efect afrodisiac - toate acestea sunt reţeta unui cocktail „orgasmic" pentru vizitatori.

Vulcanul Stromboli se află pe insula cu acelaşi nume şi este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. De asemenea, este şi considerat afrodisiacul cel mai mare al insulei.

Poate părea ciudată clasificarea unui vulcan activ ca un afrodisiac, mai ales în contextul în care acesta erupe la aproximativ fiecare 15 minute, cauzând cutremure pe întreaga insulă şi acoperind zona din apropiere de vârf cu „cicatrici" formate de lavă, numite de localnici „sciare".

Maria Puglisi, o negustoare de vinuri de pe insulă, are însă o explicaţie: „este un loc senzual, o insulă a focului şi pasiunii. Poţi simţi vibraţii în interiorul tău de fiecare dată când vulcanul erupe. Are o atracţie puternică, afrodisiacă".

Cu fiecare erupţie a Gigantului Negru (cum este numit Stromboli), căldura creată de acesta este eliberată sub apă, încălzind întreaga insulă, inclusiv zidurile caselor şi drumurile oraşului. Puglisi spune că există şi turişti care parcurg un drum de opt ore până în vârful craterului, pentru a se dezbrăca complet odată ce ajung acolo şi a sta lipiţi de pământ, ca să simtă mai bine erupţiile vulcanului.

„Căldura şi tremuratul vulcanului îţi pătrund în sânge şi creează o atmosferă sexuală" adaugă Puglisi.

Simţurile turiştilor nu sunt pătrunse doar de vulcan însă, pentru că odată cu lăsarea serii, un miros hipnotic apare pe insule. „Vinovata" este o plantă numită cestrum nocturnum, cu flori albe şi verzi care înfloresc doar la apus, şi care se spune că are proprietăţi afrodisiace, crescând libidoul.

„Noaptea îşi face magia. O numim Doamna Nopţii sau Frumuseţea Nopţii" spune Luisa Paduano, proprietara unui restaurant cu fructe de mare numit La Terrazza di Eolo. „Mirosul ei este atât de puternic, de cuprinzător, încât creează o ameţeală plăcută şi rămâne în aer până la primele ore ale dimineţii. Majoritatea celor care stau aici au planta aceasta pe prispă sau în faţa uşii de la intrare. Te face să te simţi bine".

Paduano însăşi are o plantă cestrum nocturnum la intrarea în localul său, aroma sa relaxându-i pe vizitatori şi eliberându-i de stres. „Încă din timpuri străvechi cestrum nocturnum a fost considerată o plantă afrodisiacă", adaugă ea.

În timpul zilei, planta îi poate păcăli pe cei care o văd, neavând nimic special, însă seara are loc adevărata transformare. Localnicii spun că planta este indigenă, numind-o „un copil al vulcanului", fiind mândri de proprietăţile pe care le are aceasta, inclusiv unele asemănătoare cu cele ale pastilelor Viagra.

Insula Filicudi nu are un vulcan activ care să acţioneze ca un afrodisiac pentru turişti, însă are elemente naturale „sexy", foarte frecventate de cupluri.

Ce înseamnă asta? Ei bine, Nino Terrano de la centrul de scufundări I Delfini, spune că organizează tururi în care femeile „vin să descopere formaţiunile de stâncă din jurul insulei, care au forme şi culori din cele mai bizare. Una dintre aceste roci are forma unui falus şi se spune că aduce noroc: fetele care îl ating ajung să găsească un bărbat cu care să se mărite şi să aibă o mulţime de copii".

Roca despre care vorbeşte Nino Terrano se numeşte La Canna (Bastonul), o formaţiune vulcanică de 85 de metri înălţime, aflată în apropierea coastei insulei Filicudi. Aceasta nu atrage însă doar tinerele în căutarea unor peţitori, ci şi căţărători pe stânci, fiind un adevărat obiectiv turistic.

Filicudi este specială şi datorită poveştilor asociate cu fertilitatea, pe care localnicii le spun cu mândrie. Inclusiv femeile bătrâne ale satului de pe insulă se spune că ar realiza poţiuni ale fertilităţii.

Astfel de poveşti se leagă des de peşterile de pe insulă, care sunt foarte populare printre cuplurile în căutare de intimitate. Una dintre acestea este Peştera Îndrăgostiţilor, despre care se spune că, dacă un bărbat şi o femeie intră singuri înăuntrul său, cei doi vor cădea pradă dorinţei şi vor ajunge să conceapă un copil.

„E un mister, e ceva în acea peşteră care face ca hormonii să înnebunească şi dorinţa să îi cuprindă pe cei care intră" spune Terrano, care oferă şi tururi în care turiştii pot plonja după arici de mare, consideraţi un fel de mâncare afrodisiac, pentru ca apoi să îi prepare pe barcă şi să îi ofere serviţi pe bruschette prăjite.

„E o insulă unde vei găsi iubirea, indiferent unde sau în ce fel o cauţi" adaugă localnicul Enzo Anastasi. „Locul acesta pregăteşte terenul pentru orice pasiune îţi va arunca destinul. E şi locul în care am întâlnit-o şi m-am căsătorit cu soţia mea".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE