Doar apă, ceai și cafea timp de 36 de ore pentru premierul britanic: Ce zic experții despre fastingul practicat săptămânal de Rishi Sunak
Postat la: 30.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Perspectiva de a trece de ziua de luni fără a lua micul dejun, prânzul și cina este suficientă pentru a-i face pe cei mai mulți oameni să plângă. Dar nu și pentru Rishi Sunak, care face acest lucru în fiecare săptămână, în timp ce conduce țara - iar experții spun că acest lucru ar putea aduce beneficii.
O sursă apropiată premierului a declarat pentru Sunday Times că Sunak a ținut un post de 36 de ore la începutul fiecărei săptămâni, consumând doar apă, ceai sau cafea neagră de la ora 17:00 duminică până la ora 5:00 marți dimineața.
În timp ce această practică ar putea suna ca tipul de regim extrem susținut de tehnicienii din Silicon Valley, Adam Collins, profesor asociat de nutriție la Universitatea din Surrey, a declarat că abordarea lui Sunak a fost, în esență, o versiune mai strictă a popularei diete 5:2, în care oamenii se limitează la 500-600 de calorii de două ori pe săptămână.
„Când adăugați cele două zile împreună, sunt cam 36 de ore", a spus el. Cu toate acestea, James Betts, profesor de fiziologie metabolică la Universitatea din Bath, a subliniat că o dietă cu restricții calorice nu a pus organismul într-o stare de fasting - spre deosebire de abordarea de 36 de ore a lui Sunak. O astfel de abstinență înseamnă că organismul își epuizează rezervele normale de energie.
„În esență, ceea ce faceți este să schimbați organismul de la utilizarea carbohidraților fundamentali ca și combustibil la utilizarea grăsimilor ca și combustibil în acea perioadă de 36 de ore", a spus Collins.
Collins a spus că propria sa cercetare, comparând persoanele care au făcut fasting timp de 36 de ore cu cele care au urmat o dietă cu restricții calorice pentru aceeași perioadă și cu cele care au mâncat normal, a găsit dovezi ale unui răspuns la doză. Cu alte cuvinte, cu cât fastingul este mai strict, cu atât mai mare este trecerea de la arderea carbohidraților la utilizarea grăsimilor - deși Collins a adăugat că acest lucru vine la pachet cu o intoleranță temporară mai mare la glucoză.
Un fasting precum cel pe care îl întreprinde Sunak, a remarcat el, ar putea aduce „flexibilitate metabolică" - capacitatea organismului de a trece de la un combustibil la altul. Acest lucru, a spus Collins, poate duce la „rezistență metabolică", cu alte cuvinte la o mai bună capacitate de a face față presiunilor exercitate de dieta și stilul de viață modern - fie că este vorba de perioade de supraalimentare, inactivitate sau stres.
Există, de asemenea, dovezi că fastingul poate declanșa autofagia - un proces pe care Collins îl aseamănă cu curățenia de primăvară. „Celulele încep să descompună componentele celulare și apoi reciclează aceste componente pentru alte lucruri", a spus el, adăugând că acest lucru ar putea ajuta la explicarea unora dintre beneficiile aparente ale postului pentru îmbătrânire și repararea ADN-ului.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
DAVOS - Ursula Von der Leyen crede că Donald Trump duce lumea spre pierzare: Retragerea din acordul de la Paris duce la prăpăd
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reacționează la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris. Ea declară că acordul privind schimbările climatice reprezintă o salvare pentru omenire. Practic, șefa CE acuză că decizia lui Donald Trump duce lumea spre piezare, din punct de vedere economic și climatic.
-
Primele semne ale strămoșilor omenirii din Europa ar fi din România. Dezvăluirile care confirmă o teorie veche
Teoria cu privire la faptul că România este locul în care se află cele mai vechi urme de locuire a homininilor, străbunii rasei umane, din Europa a fost confirmată de un studiu publicat în jurnalul internațional Nature Communications.
-
Italia anunță o lovitură imensă în medicină: A descoperit gena care cauzează Alzheimer
Una din cele mai controversate boli poate deveni istorie. Alzheimerul, un mister pentru oamenii de știință și o teroare pentru cei afectați, care ajung să își uite chiar și rudele, ar putea fi cauzat de o genă. O echipă de cercetători italieni a descoperit o nouă genă care provoacă boala Alzheimer, conform unui studiu publicat duminică, transmite luni agenţia ANSA.
-
Alertă de poluare masivă în București. Calitatea aerului la valori de "foarte rău" și "extrem de rău", avertizează Agenția pentru Protecția Mediului
Agenția pentru Protecția Mediului București avertizează că, în ultimele două zile, în zona București-Ilfov, s-au înregistrat concentrații foarte ridicate de particule în suspensie PM10 și PM2.5, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei poluanților.
-
CEDO refuză să suspende decizia CCR de anulare a alegerilor din România: NU există risc iminent!
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să nu dea curs cererii formulate de Călin Georgescu privind anularea alegerilor din România! Anularea deciziei CCR ar fi fost posibilă dacă la mijloc exista un risc iminent, transmit cei de la CEDO.
-
Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, "udate" cu vinuri locale.
-
Cum ocolește Putin sancțiunile - Negocieri cu Erdogan cu privire la livrările de gaze
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia printr gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa.
-
Decizie UE în industria alimentară: Să sperăm că scăpăm de PFAS - "chimicalele veșnice" din alimente
Comisia Europeană intenționează să propună interzicerea utilizării PFAS în produse de consum. CE va propune interzicerea substanțelor Perfluoroalchil și Polifluoroalchil, a anunțat comisarul pentru mediu, Jessika Roswall. Aceste substanțe, cunoscute sub denumirea de „chimicale veșnice", nu se descompun în mediu, acumulându-se în ecosisteme, apă potabilă și corpul uman.
-
Doi români conduc un mega proiect al lui Donald Trump: Investiție de peste 45 de milioane de dolari în ultima lună
Din echipa care dezvoltă protocolul DeFi World Liberty Financial fac parte doi români, Octavian Lojniţa, în calitate de Blockchain Lead, şi Bogdan Purnavel, Lead Developer.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 5.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 6.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 7.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 8.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 9.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 10.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu