ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Dieta carnivoră face ravagii... Este sau nu carnea sănătoasă pentru organism?

Postat la: 21.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consumul de carne este benefic pentru sănătate sau, din contră, este cauza apariției unor boli grave? În ultimii ani, această controversă a circulat atât în rândul oamenilor de știință, dar și în rândul persoanelor obișnuite, care nu știu dacă acest aliment face sau nu bine organismului.

În timp ce unii recomandă carnea ca fiind una dintre cele mai bune surse de vitamine și nutrienți, sunt voci care susțin că o dietă bogată în carne duce la apariția cancerului. Câteva dintre concluziile unui studiu recent încearcă să restabilească adevărul în ceea ce privește consumul de carne. Studiul efectuat de cercetătorii de la Harvard pe 81.000 de adulți, timp de 8 ani, a demonstrat că persoanele care consumă o jumătate de porție de carne roșie, în special carne procesată, în fiecare zi prezintă un risc cu 13% mai mare să moară în următorii opt ani decât cei care nu au mâncat carne.

Alte cercetări făcute pe acest subiect au demonstrat că persoanele care consumă carne procesată sunt predispuse la apariția bolilor de inimă și diabetului, această asociere neexistând și în cazul consumului de carne neprocesată. Grăsimile saturate și colesterolul sunt doar câteva dintre pericolele dintr-o dietă bazată pe carne. Consumul ridicat de fier poate fi un pericol pentru sănătatea inimii, în cazul celor care mănâncă carne roșie. Sarea și nitrații fac din carnea procesată un pericol și mai mare pentru sănătate. Aceasta este motivul principal pentru care mulți specialiști recomandă evitarea consumului de carne roșie și eliminarea completă a acesteia din dieta alimentară.

Cu toate acestea, un raport din 2017 trage un semnal de alarmă: femeile care nu mănâncă suficient de multă carne roșie sunt predispuse să asimileze un nivel scăzut de fier, zinc, potasiu și vitamina B, de care organismul are nevoie. În completare, un alt studiu demonstrează că, de fapt, carnea slabă nu afectează nivelul de lipide din organism, iar acest lucru este important pentru că, altfel, cantitatea de grăsime din sânge poate crește riscul apariției unor probleme de sănătate. Așadar, carnea slabă poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, aceasta este concluzia la care au ajuns o serie de nutriționiști.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE