Diavolii tasmanieni aduși pe o insulă acum 10 ani pentru salvarea speciei au ucis întreaga populație locală de pinguini
Postat la: 22.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Diavolii tasmanieni introduși pe o insulă australiană acum 10 ani, pentru protejarea speciei, au decimat populația locală de pinguini, informează The Guardian.
Tentativa de a salva specia diavolilor tasmanieni, introducând o populație redusă pe o mică insulă australiană, a avut consecințe catastrofale pentru fauna locală de păsări, inclusiv eradicarea micilor pinguini. Insula Maria are 116 kilometri pătrați și este localizată la est de Tasmania, iar în urmă cu 10 ani găzduia peste 3.000 de perechi de pinguini mici. Numărul acestor păsări a început să scadă odată cu aducerea diavolilor tasmanieni, în 2012, însă organizația BirdLife Tasmania susține că cea mai recentă cercetare realizată de autorități arată că pinguinii mici au dispărut în totalitate de pe insulă.
Insula Maria avea ca scop conservarea numărului de Diavoli tasmanieni. Aici urma să ia naștere o populație izolată, neafectată de boala foarte contagioasă care îmbolnăvește animalele de cancer. 28 de Diavoli tasmanieni au fost eliberați pe insulă în 2012 și 2013, iar numărul lor crescuse la aproximativ 100 până în 2016.
Doctorul Eric Woehler de la organizația Birdlife Tasmania spune că dispariția populației de păsări este o consecință tragică, dar nu surprinzătoare. "De fiecare dată când oamenii au introdus, accidental sau în mod intenționat, mamifere pe insule oceanice, au obținut același rezultat... un impact catastrofal asupra unei sau mai multor specii de păsări", a spus Woehler. "Dispariția a 3.000 de perechi de pinguini dintr-un parc național care ar fi trebuie să fie un refugiu pentru această specie este o lovitură puternică".
Un raport din 2011 al autorităților tasmaniene previziona că introducerea mamiferelor carnivore va avea "un impact negativ asupra coloniilor mai multor specii de pe insula Maria, inclusiv pinguinii mici, din cauza caracterului de prădător al Diavolului". "Pinguinii din Australia se confruntă cu amenințări mari din cauza activităților oamenilor și animalelor domestice și sălbatice", a spus Woehler. "Insulele oceanice, precum insula Maria, sunt foarte importante pentru pinguini, întrucât acolo nu se confruntă cu aceleași amenințări".
Cercetările desfășurate anul trecut au arătat că Diavolii tasmaniei au decicmat și coloniile altor păsări de pe insula Maria. "Datorită dimensiunii mai mari și abilității lor de a săpa, Diavolii tasmanieni au avut avut un impact mai mare asupra coloniilor decât oposumii sau pisicile". Woehler a vorbit și despre schimbări comportamentale în cazul unor gâște care își fac de obicei cuiburi la sol. "Primim informații potrivit cărora gâștele încearcă să-și facă cuiburi în copaci, pentru a se feri de prădători", spune el.
Raționamentul de acum 10 ani prin care s-a stabilit introducerea unei populații de Diavoli tasmaniei pe Insula Maria a fost valid, pentru că atunci impactul bolii asupra Diavolilor nu era bine cunoscut. Un studiu publicat în 2020 a descoperit că este puțin probabil ca boala să ducă la dispariția speciei, întrucât rata îmbolnăvării s-a redus. Insula Maria a fost considerat un loc perfect pentru diavolii tasmanieni, întrucât nu avea mașini și drumuri, dar găzduia mai multe specii de marsupiale care puteau fi vânate.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 2.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 3.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 4.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 5.Țeapa luată de Mihai Bendeac, după ce a desfăcut coletul de pe Temu: „Sunt deosebit de prost!"
- 6.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 7.Scene incredibile: Un tânăr de 25 de ani s-a trezit cu câteva momente înainte să fie incinerat - Ce a urmat depășește orice imaginație
- 8.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 9.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
- 10.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu