Cum se gătește, de fapt, un grătar corect: În ce ordine se pune carnea
Postat la: 23.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mulți consideră că pregătirea unui grătar nu necesită mult efort și că, odată ce cărbunii s-au încins bine, pot pune carnea pe grătar la întâmplare, deoarece oricum se va găti la fel. Această presupunere este total greșită! În realitate, atunci când facem grătar, este important să respectăm anumite reguli de bază. Iată în ce ordine ar trebui să punem carnea pe grătar!
Înainte de a ne apuca să facem grătar, este crucial să știm în ce ordine trebuie să punem carnea pe grătar. Care este procesul corect de gătire al celor mai întâlnite tipuri de carne. Iată când trebuie să adăugăm micii sau carnea de pui. Majoritatea dintre noi optăm pentru grătarul cu carne de pui, vită, cârnați, mici sau ceafă de porc. Pentru ca acestea să se gătească corect, trebuie să știm momentul potrivit pentru a le pune pe grătarul încins. Un criteriu important în stabilirea ordinii de gătire a cărnii pe grătar este tipul acesteia.
Deci, odată ce cărbunii s-au încins bine, primul pas este să punem micii pe grătar. Dacă jarul este fierbinte și strălucitor, micii se vor găti la perfecție, fiind rumeniți la exterior și suculenți în interior. Pe de altă parte, dacă îi adăugăm pe micii la final, aceștia se vor găti mai lent, având riscul să se usuce considerabil. Carnea de porc urmează după mici. Este locul doi în ordinea de gătire și se referă la carnea de porc, apoi, pe locul trei - daca avem - cea de vită. Aceste tipuri de carne sunt mai grase și dense, necesitând un jar mai intens pentru o gătire perfectă.
În final, adăugăm carnea de pui. Aceasta are un timp de gătire mai scurt în comparație cu carnea de vită etc. Este important să o punem pe grătar la final, pentru a evita riscul de a se arde sau usca. La locul patru în ordinea de gătit se află cârnații. De obicei, aceștia sunt puși ultimii, deoarece necesită o temperatură mai mică pentru a fi gătiți corespunzător.
Un alt criteriu important când facem grătar este grosimea cărnii. Aceasta nu trebuie să fie așezată pe grătar în orice mod. Astfel, carnea mai groasă, cum ar fi ceafa de porc, pulpele de miel sau antricotul de vită, se plasează în mijlocul grătarului, deoarece necesită un timp de gătire mai lung. Carnea mai subțire, cum ar fi puiul, peștele sau cârnații, poate fi lăsată pe marginea grătarului, deoarece se gătește mai rapid.
Pentru a pregăti carnea perfectă pentru grătar, iată câteva sfaturi esențiale, în special pentru cei mai puțin experimentați sau pentru cei care doresc să impresioneze:
-Asigurați-vă că tigaia sau grătarul sunt foarte bine încinse înainte de a adăuga carnea.
-Este recomandat să ungeți bucata de carne înainte de a o pune pe grătar, pentru a preveni arderea uleiului.
-Marinarea cărnii este o idee bună, dar asigurați-vă că este adusă la temperatura camerei înainte de a fi gătită, nu folosită direct din frigider.
-Pentru a menține frăgezimea și a obține un preparat bine făcut, este recomandat să gătiți friptura mediu sau chiar rare, pentru a evita să devină tare.
-După gătire, lăsați friptura să se odihnească câteva minute înainte de servire, astfel încât fibrele să se relaxeze și sucurile să se distribuie uniform.
-Acompaniați carnea cu un vin potrivit pentru a completa experiența gustativă.
-Puteți folosi lemn sau cărbuni pentru a aprinde grătarul; combinația dintre lemn și cărbuni conferă un gust deosebit grătarului. Folosiți lemn de esență tare pentru aprinderea grătarului, apoi adăugați cărbuni.
-Atunci când cărbunii devin gri, jarul este pregătit perfect pentru a găti carnea.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Panică la bordul unui avion care e decolat de la Londra - Un mort și zeci de răniți din cauza turbulențelor
O persoană a murit după ce avionul care zbura de la Londra către Singapore s-a confruntat cu turbulențe. Zeci de persoane sunt rănite. Avionul a fost deviat către alt aeroport.
-
Belgia și Ungaria lansează controversatele portofele digitale și pașaportul pentru vaccinuri înaintea reglementărilor UE
Belgia și Ungaria deschid calea în ceea ce privește lansarea portofelelor de identitate digitale înainte de intrarea în vigoare, la sfârșitul acestei luni, a regulamentului eIDAS ("servicii de identificare electronică și servicii de încredere") 2.0 al UE și a portofelului EUDI Wallet.
-
Instagram-ul lui Zuckerberg avertizează că nu îl etichetează pe Tucker Carlson în postarea de "La mulți ani"
Un avertisment a apărut pe Instagram-ul lui Zuckerberg pentru toti aceia care doreau sa-i transmita "La mulți ani" jurnalistului Tucker Carlson. Reteaua sociala anunta ca nu-l va tagui pe prorpietarul contului pentru ca este indezirabil.
-
ONU susține că "ID-ul digital global" al lui Bill Gates este necesar pentru "combaterea schimbărilor climatice"
Organizația Națiunilor Unite și-a reluat demersul de a impune lumii ID-ul digital al lui Bill Gates, susținând că identitatea digitalizată este "crucială" în lupta împotriva schimbărilor climatice.
-
Ce pedeapsă riscă Dan Vîlceanu pentru că l-a bătut pe Florin Roman în Parlament până i-a dat sângele pe nas
O bătaie a avut loc într-o sală din Parlament. Liberalii Dan Vîlceanu și Florin Roman au fost protagoniști. Primul a fost agresorul, iar cel de-al doilea, victima. Vîlceanu s-a încăierat cu Florin Roman, iar la un moment dat fostul ministru i-ar fi aplicat un genunchi în nas colegului său, care are în plan să facă plângere penală.
-
Amenzi usturătoare și legislație aberantă pentru românii care doresc să facă țuică, pălincă, sau vin în gospodărie
Românii care intenționează să producă acasă țuică sau palincă trebuie să respecte anumite prevederi legale dacă nu vor să plătească amenzi usturătoare cuprinse între 2.000 și 5.000 lei.
-
Dan Puric: "Făt-Frumos în loc s-o iubească pe Ileana Cosânzeana s-a culcat cu Baba Cloanța și a ieșit Ursula von der Leyen!"
Dan Puric o ironizează pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Marele actor și regizor a glumit, afirmând că nemțoaica este rezultatul unei relații nefirești: cea dintre Făt-Frumos și Baba Cloanța.
-
Inlocuiți Polonia cu România în text și o sa aflați adevarul: O colonie nu se poate ridica în picioare ca un stat suveran!
Articolul de mai jos a apărut pe siteul Brussels Signal și a fost scris de francezo-polonezul Daniel Foubert. Deși subiectul este Polonia, mutatis mutandis, textul poate fi la fel de bine și despre România.
-
Fostul director al CDC: "Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19"
Dr. Robert Redfield, fost director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, a declarat săptămâna trecută că mulți oficiali care au încercat să avertizeze publicul cu privire la potențialele probleme legate de vaccinurile Covid-19 au fost presați să tacă și că este timpul să se recunoască faptul că au existat efecte secundare „semnificative" care i-au îmbolnăvit pe oameni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Preotul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev și-l umilește pe Ciolacu!
- 2.Ce conține supa pe care o mănâncă cea mai longevivă familie din lume
- 3.Cum se păstrează un secret timp de 2000 de ani
- 4.Scandal de proporții după filmările Buzz House: Vloggerii Selly, Iorga şi Adrian Elicopterul de Luptă implicați în acuzații de viol!
- 5.Cristian Țânțăreanu a împlinit 80 de ani: "Beau de rup, mănânc orice, mă mai uit la filme pentru adulți!"
- 6.Prima masă ca sa slăbești văzând cu ochii. Ce ar trebui sa contină ca să fie eficient de la inceput
- 7.Secretul longevității lui Ion Iliescu, dezvăluit de un nutriționist. Ce mănâncă fostul președinte la 94 de ani
- 8.Scrisoarea de adio a Mădălinei Manole e cutremurătoare: "Am un milion de defecte și astea mă fac să gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viața mea!"
- 9.Sexsomnia sau somnambulismul sexual: O tulburare de care suferă din ce în ce mai multă lume
- 10.Un restaurant din Capitală le cere clienților să-și țină copiii „tot timpul așezați la masă": „Mă mir că nu au instalat la intrare și niște lese"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu