Mister elucidat: Cum e posibil sa apară o sacoșă cu sigla Carrefour într-un film comunist din 1982
Postat la: 19.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În pelicula comunistă „Buletin de București" din 1982, a fost observat un detaliu neașteptat: un personaj ține în mână o sacoșă cu sigla Carrefour, celebrul brand francez de hypermarketuri. Această apariție a stârnit un val de speculații, dat fiind că lanțul nu era prezent în România în acea perioadă.
Dacă ne gândim la contextul istoric al epocii respective, această imagine a generat o serie de întrebări legate de posibilele călătorii în timp și de autenticitatea detaliilor din film. Într-un interviu acordat emisiunii „Interviul zilei" difuzată de DC News și DC News TV, jurnalistul Val Vâlcu și actorul Mircea Diaconu au discutat despre această descoperire și au încercat să dezvăluie misterul din spatele sacoșei „neobișnuite".
„Astăzi, în Buletin de București, găsește telespectatorul... o sacoșă de la Carrefour... în anul 1982. Cum privim aceste lucruri - e o călătorie în timp?" a întrebat Val Vâlcu, provocându-l pe Mircea Diaconu să comenteze situația.
Actorul Mircea Diaconu, cunoscut publicului pentru rolurile sale în cinematografie și teatrul românesc, a explicat că a văzut filmul de mai multe ori și că sacoșa cu sigla Carrefour nu i-a sărit niciodată în ochi până acum. „Mă miră discuția asta. Am văzut și eu filmul, dar nu am observat niciodată punga asta. Dacă cineva a observat-o acum, poate că a fost un accident de vizionare", a spus Diaconu.
Jurnalistul Val Vâlcu a sugerat că apariția sacoșei ar putea fi rezultatul unei coincidențe sau a unui accident tehnic. „Mă gândesc că s-a întâmplat o coincidență - cineva a pus stop-cadru, și poate că dispozitivul a rămas pe imaginea respectivă din întâmplare", a speculat acesta.
Mircea Diaconu a adăugat că, având în vedere contextul, nu este deloc surprinzător să găsești obiecte din afară în România acelor vremuri, dar nu crede că sacoșa Carrefour a fost plasată cu intenție în scenă. „Nu era expusă în mod intenționat sau intrată în scenariu în dramaturgie. Nu, în niciun caz. Trecea și ea pe acolo", a explicat actorul.
Pe vremea regimului comunist, multe produse occidentale erau greu accesibile și de multe ori acestea intrau în țară prin canale neoficiale. Diaconu a subliniat că pungi cu branding occidental erau rare dar aveau o valoare semnificativă. „Pungile occidentale aveau valoarea lor. Existau shop-uri unde găseai produse din străinătate și pungi de la diverse branduri. Deci pungile intrau totuși, într-un fel, în țară", a explicat el.
Actorul a menționat că pungi cu logo-uri de la branduri internaționale erau adesea folosite ca obiecte de schimb sau cadouri, în special în contextul călătoriilor internaționale ale unor persoane influente sau cu acces special. „Pentru că era greu să găsești astfel de obiecte, ele aveau o valoare simbolică", a adăugat Diaconu.
„O sacoșă cu sigla Carrefour din anii '80 e, fără îndoială, un detaliu surprinzător", a conchis Val Vâlcu. „Dar, dacă ne gândim la contextul în care au fost realizate filmele, e posibil să fi fost un element de decor ce nu a fost observat la vremea respectivă".
În final, Diaconu a recunoscut că era posibil ca sacoșa să nu fi fost observată de echipa de producție din cauza „contextului și a modului în care erau realizate filmele". El a reafirmat că, în acea perioadă, astfel de obiecte aveau o importanță diferită și erau apreciate pentru raritatea lor.
Firma carrefour a fost infiintata in 1959 si avea deja in 1982 sigla consacrata, cea pe care o are si astazi, conform istoricului de pe siteul companiei. Asadar nu este vorba despre o calatorie in timp, cum se speculeaza ci despre un trecator ocazional prin cadrul filmat atunci si care avea din strainatate o punga cu sigla firmei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
DAVOS - Ursula Von der Leyen crede că Donald Trump duce lumea spre pierzare: Retragerea din acordul de la Paris duce la prăpăd
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reacționează la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris. Ea declară că acordul privind schimbările climatice reprezintă o salvare pentru omenire. Practic, șefa CE acuză că decizia lui Donald Trump duce lumea spre piezare, din punct de vedere economic și climatic.
-
Primele semne ale strămoșilor omenirii din Europa ar fi din România. Dezvăluirile care confirmă o teorie veche
Teoria cu privire la faptul că România este locul în care se află cele mai vechi urme de locuire a homininilor, străbunii rasei umane, din Europa a fost confirmată de un studiu publicat în jurnalul internațional Nature Communications.
-
Italia anunță o lovitură imensă în medicină: A descoperit gena care cauzează Alzheimer
Una din cele mai controversate boli poate deveni istorie. Alzheimerul, un mister pentru oamenii de știință și o teroare pentru cei afectați, care ajung să își uite chiar și rudele, ar putea fi cauzat de o genă. O echipă de cercetători italieni a descoperit o nouă genă care provoacă boala Alzheimer, conform unui studiu publicat duminică, transmite luni agenţia ANSA.
-
Alertă de poluare masivă în București. Calitatea aerului la valori de "foarte rău" și "extrem de rău", avertizează Agenția pentru Protecția Mediului
Agenția pentru Protecția Mediului București avertizează că, în ultimele două zile, în zona București-Ilfov, s-au înregistrat concentrații foarte ridicate de particule în suspensie PM10 și PM2.5, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei poluanților.
-
CEDO refuză să suspende decizia CCR de anulare a alegerilor din România: NU există risc iminent!
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să nu dea curs cererii formulate de Călin Georgescu privind anularea alegerilor din România! Anularea deciziei CCR ar fi fost posibilă dacă la mijloc exista un risc iminent, transmit cei de la CEDO.
-
Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, "udate" cu vinuri locale.
-
Cum ocolește Putin sancțiunile - Negocieri cu Erdogan cu privire la livrările de gaze
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia printr gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa.
-
Decizie UE în industria alimentară: Să sperăm că scăpăm de PFAS - "chimicalele veșnice" din alimente
Comisia Europeană intenționează să propună interzicerea utilizării PFAS în produse de consum. CE va propune interzicerea substanțelor Perfluoroalchil și Polifluoroalchil, a anunțat comisarul pentru mediu, Jessika Roswall. Aceste substanțe, cunoscute sub denumirea de „chimicale veșnice", nu se descompun în mediu, acumulându-se în ecosisteme, apă potabilă și corpul uman.
-
Doi români conduc un mega proiect al lui Donald Trump: Investiție de peste 45 de milioane de dolari în ultima lună
Din echipa care dezvoltă protocolul DeFi World Liberty Financial fac parte doi români, Octavian Lojniţa, în calitate de Blockchain Lead, şi Bogdan Purnavel, Lead Developer.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 5.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 6.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 7.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 8.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 9.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 10.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu