ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Criza biliara. Cum stii cand ai probleme cu fierea si ce poti sa faci

Postat la: 03.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vezica biliara sau colecistul are forma unei pere, este legata de ficat si are rolul de a colecta secretia bilei pe care o va elibera la nivelul intestinului subtire in procesul de digestie.

Durerea in partea dreapta poate sa apara atunci cand s-au format pietre la nivelul vezicii biliare. Acestea pot fi de dimensiuni mici sau mari si dau dureri pe care persoana in cauza le resimte ca foarte puternice. In plus, este posibil ca de la durere sa apara si insomnia sau chiar probleme legate de respiratie. De regula, durerile apar dupa masa si sunt insotite de senzatia de voma, greata, uneori si febra. Sunt insa si situatii in care pacientul sa nu fie deranjat de prezenta pietrelor multi ani la rand de la formarea lor.

Principalii factori de risc sunt:
- obezitatea
- diabetul zaharat
- colesterolul marit
- ereditatea
- constipatia
- consumul de alcool
- dietele neechilibrate
- anumite boli inflamatorii intestinale
- colonul iritabil.

Principalele simptome care insotesc o afectiune a bilei sunt:
- Greata urmata uneori de voma sunt primele simptome care apar in cazul unei afectiuni ale bilei. Practic acestea apar din cauza unei alimentatii neechilibrate, bogate in grasimi si prajeli, dar si in mancare tip fast-food.
- Balonarea. Uneori este prezenta la pacientii care au probleme cu fierea.
- Durerile de cap insotite uneori si de stari de voma.

Diagnosticul se pune numai de medicul gastroenterolog in urma consutatiei de specialitate dar si a ecografiei abdominale. Sunt cazuri in care pacientul va efectua si o endoscopie, RMN sau un CT in functie de gravitatea bolii si de recomandarile date de medic. Pacientul care stie ca are probleme fie ele si minore legate de bila este bine sa evite consumul unor alimente precum: mezeluri, ciorbe grase, ceapa, cartofi, oua, carnea prajita, tocaturi, fasole, varza, condimente, unt, smantana, branzeturi grase, salata de vinete sau salata boeuf, sucurile carbogazoase, alune, dulciuri bogate in creme sau frisca.

Daca pacientul va respecta regimul alimentar este posibil sa impiedice aparitia altor pietre sau chiar cresterea in dimensiune a celor deja existente. In plus, printr-un regim alimentar stric durerea este estompata sau inexistenta. Tratamentul este stabilit de doctor si poate sa fie sustinut din alimentatie, sau in cazuri mai grave pacientul va fi operat. De ajutor sunt si plantele medicinale. Astfel, infuzia de anghinare previne aparitia crizelor biliare, dar si formarea calculilor biliari. Si rostopasca va ameliora durerile prezente in crizele biliare, fiind si un bun antiseptic. Se consuma sub forma de infuzie obtinuta din frunze uscate de rostopasca si apa fiarta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE