''Colectiv'', cel mai bun film strain la premiile criticilor din SUA. Drama ''Nomadland'' a obtinut patru trofee
Postat la: 10.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Drama "Nomadland" a regizoarei de origine chineza Chloe Zhao a fost desemnata cel mai bun film din anul 2020 de cei mai importanti critici din Statele Unite, informeaza duminica DPA.
Societatea Nationala a Criticilor de Film (National Society of Film Critics - NSFC) din SUA a facut anuntul pe Twitter sambata. Pe langa trofeul pentru cel mai bun film, "Nomadland' a castigat de asemenea alte trei premii, pentru cel mai bun regizor, cea mai buna cinematografie si cea mai buna actrita, pentru rolul principal interpretat de Frances McDormand.
In "Nomadland', actrita americana Frances McDormand, in varsta de 63 de ani, joaca rolul unei femei care devine un fel de nomad al zilelor noastre, transformandu-si camioneta intr-o locuinta mobila si calatorind alaturi de alti compatrioti intr-o caravana ce strabate vestul american, dupa colapsul economic al unui orasel din Nevada.
Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit britanicului Delroy Lindo, in varsta de 68 de ani, care interpreteaza rolul unui veteran din Vietnam in drama de razboi a lui Spike Lee "Da 5 Bloods".
Actrita din Bulgaria Maria Bakalova, in varsta de 24 de ani, a castigat premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea sa din "Borat Subsequent Moviefilm", de Sacha Baron Cohen.
Actorul american Paul Raci, in varsta de 73 de ani, a castigat premiul pentru cel mai bun rol secundar din drama "Sound of Metal".
"Colectiv", documentarul romanesc in regia lui Alexander Nanau, despre incendiul devastator produs in 2015 in clubul bucurestean cu acelasi nume, in care zeci de persoane si-au pierdut viata, a primit premiul pentru cel mai bun film strain.
Pelicula "colectiv" a fost desemnata de Centrul National al Cinematografiei drept propunerea Romaniei la premiile Oscar 2021, in sectiunea "Cel mai bun lungmetraj international", anterior numita "Cel mai bun film strain". Este prima oara cand un documentar este propunerea Romaniei in competitia pentru premiile Academiei Americane de Film.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 5.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 6.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 7.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 8.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 9.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
- 10.Despre consumul de alcool în Vechiul Regat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu