"Coaliţia pentru Familie" s-ar afla la originea unei campanii de interzicere a filmului "Frumoasa şi Bestia"
Postat la: 17.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Coaliţia pentru Familie neagă că s-ar afla la originea unei campanii de interzicere a filmului "Frumoasa şi Bestia". Precizarea este făcută pe acelaşi cont de Facebook pe care, cu câteva ore în urmă, coaliţia făcea trimitere la faptul că în Malaezia filmul a fost retras, iar în Rusia este accesibil doar copiilor de peste 16 ani, în timp ce în România nu este impusă această restricţie şi furniza adresa de mail a Centrului Naţional al Cinematografiei celor care doresc să îşi spună părerea pe această temă.
Postarea iniţială a fost însă ştearsă. "Coaliţia pentru Familie nu duce nicio astfel de campanie şi este la curent cu legislaţia românească privind limitele libertăţii de expresie şi ale actului artistic. Decizia de încadrare a unui film în categoria de audienţă adecvată aparţine instituţiei de profil, în acelaşi timp părinţii fiind liberi să-şi educe copiii în conformitate cu propriile valori", se arată în comunicatul care se regăseşte pe site-ul asociaţiei, dar şi pe contul de Facebook al acesteia. Coalţia pentru Familie precizează că "informaţiile apărute sunt eronate şi bazate exclusiv pe o interpretare subiectivă şi tendenţioasă a unei postări pe o reţea de socializare" şi reaminteşte că sursa pentru comunicatele şi luările de poziţie ale Coaliţiei pentru Familie este pagina web oficială, www.coalitiapentrufamilie.ro.
Remake-ul live-action al filmului "Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast", care va fi lansat în România pe 17 martie, conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. "Compania Disney a retras filmul 'Frumoasa şi Bestia' din Malaezia, după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situaţia este deosebit de delicată având în vedere că unele şcoli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveştii Fraţilor Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. În România filmul a fost autorizat cu AG (audienţă generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteţi scrie Centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro", se arăta în mesajul iniţial al Coaliţiei pentru familie, care a provocat critici pe reţelele de socializare. Rusia a anunţat că filmul "Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast" a fost inclus într-o categorie de pelicule ce nu pot fi vizionate de spectatorii în vârstă de până la 16 ani, după apelul lansat de un deputat ultraconservator din această ţară care a solicitat interzicerea lungmetrajului din cauza unui "moment gay".
Şi în Statele Unite, secvenţa gay a stârnit nemulţumiri. Un cinematograf din Alabama, Statele Unite, a anunţat că nu va proiecta lungmetrajul "Frumoasa şi bestia/ The Beauty and the Beast", produs de Disney, în care apare primul personaj homosexual din istoria companiei, LeFou, interpretat de actorul Josh Gad. LeFou încearcă să se împace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce îl fac să penduleze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta, în cadrul unei intrigi secundare, desprinsă de firul narativ principal al peliculei. Reprezentanţii grupului Disney au spus că această intrigă secundară reprezintă "primul moment exclusiv gay" din istoria celebrului studio hollywoodian. În acest film, Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat. Peţitorii ei - Bestia şi Gaston - sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans. Din distribuţia peliculei fac parte şi alţi actori celebri, precum Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci. Primul trailer al filmului "Beauty and the Beast", lansat în 2016, a generat aproape 130 de milioane de vizualizări în primele 24 de ore după ce a fost lansat oficial pe YouTube. O versiune animată a filmului "Frumoasa şi Bestia" a fost lansată în 1991.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 2.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 3.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 4.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 5.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 6.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 7.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 8.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
- 9.La ce oră trebuie să servești micul dejun pentru a avea o viață mai lungă. Oamenii de știință au găsit răspunsul
- 10.„De ce mă spionează friteuza mea?" - Intervenție a autorităților în Marea Britanie după ce s-a aflat că electrocasnice chinezești ascultă ce vorbesc proprietarii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu