ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Clienti sau exponate? Un muzeu francez permite vizitatorilor să vizioneze complet goi o expoziție de nuduri

Postat la: 02.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primul muzeu dedicat culturilor mediteraneene, Le Mucem (Musée des civilisations de l'Europe et de la Méditerranée) din Marsilia, marchează cea de-a zecea aniversare printr-o expoziție dedicată nudismului din ultimul secol, în special din Franța, și permite vizitatorilor să o vizioneze nud.

„Paradise naturistes", deschisă până în 9 decembrie, vorbește despre nuditatea în natură, un stil de viață preferat în Franța, dar și în Elveția.

Într-o scenografie luminoasă concepută de agenția Trafik, expoziția „Paradis naturistes" reunește 600 de fotografii, filme, reviste, obiecte cotidiene, picturi, desene, cărți, gravuri și sculpturi. Acestea provin din arhivele comunităților naturiste, precum și din colecții private și publice din Franța și Elveția, printre care Musée national d'art moderne MNAM/CCI Centre Pompidou, Musée du Louvre, Bibliothèque nationale de France, Musée Bourdelle, Musée des Beaux-Arts de Rennes, Musée de l'Éphèbe et d'archéologie sous-marine d'Adge, Musée des Beaux-Arts de Dole, Cinémathèque de Paris, INA, Archives départementales des Yvelines, Archives municipales d'Agde, Syndicat d'administration d'Héliopolis - île du Levant, Fondation Henri Cartier-Bresson, Galerie Georges-Philippe et Nathalie Vallois, Biblioteca Națională Elvețiană din Berna, Bündner Kunstmuseum din Chur, Cinémathèque de Berne și Fondazione Monte Verita din Ascona.

În spiritul „Paradisurilor naturiste", vizitatorii pot renunța la haine în anumite zile de marți, iar grupurile de nudiști sunt cele care organizează vizionările speciale.

Muzeul dorește să clarifice faptul că „nudismul nu este doar o modă a anilor '60" și spune că a apărut un nou val care merge „mână în mână cu găsirea unor diete sănătoase, vegetariene și cu utilizarea terapiilor naturale, a meditației și yoga în aer liber".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE