Cinci grăsimi care nu te îngraşă orice-ar fi
Postat la: 25.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Intreaga societate este orientata spre alimentatia "fara grasimi" sau macar "scazuta in grasimi", considerand ca e mai sanatos. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. Majoritatea alimentelor care sunt etichetate "fara grasimi" sau "scazute in grasimi" sunt rafinate si procesate, in urma acestor procese fiind eliminate grasimile si inlocuite cu zahar.
Cu atat mai mult cu cat unele grasimi chiar sunt bune pentru sanatate, esentiale pentru starea de bine. Corpul uman are nevoie de grasimi pentru a functiona corespunzator, mai ales ca vitamine precum A, D, E si K sunt solubile in grasimi. Acest lucru inseamna ca organismul nu le poate asimila decat in prezenta grasimilor. Iata care sunt cele mai sanatoase 5 grasimi care nu te ingrasa, ci te ajuta sa te mentii in forma.
1. Nuci
Nucile sunt bogate in nutrienti, grasimi sanatoase si proteine. Nucile sunt surse importante de acid alfalenoleic (din gama omega-3), L-arginina, fibre solubile si vitamina E. Aceste substante ajuta la reducerea colesterolului, prevenirea bolilor cardiovasculare, echilibrarea nivelului glicemiei, imbunatatirea sistemului imunitar. In aceasta categorie intra: nucile, migdalele, nucile braziliene. Ele pot fi adaugate in smoothie-uri, salate, mix de seminte sau ca atare.
2. Avocado
Avocado este un fruct-minune, cu o multime de beneficii. El este o sursa bogata de glutation, un antioxidant puternic care ajuta corpul sa se curete de toxine, eliminand metalele grele si luptand contra radicalilor liber si intarind, astfel, sistemul imunitar. Avocado mai contine acid folic, substanta care reduce riscul bolilor de inima si de infarct, precum si vitamina E. Avacado il poti manca simplu sau in salate sau smoothie-uri.
3. Ulei de cocos
Produsele din nuca de cocos aduc o multime de beneficii, iar uleiul de cocos este ideal la gatit. El poate fi adaugat in smoothie-uri, in terciul de ovaz si in multe alte preparate. Uleiul de cocos are efecte antimicrobiene, antibacteriene si are proprietati anticancerigene. El imbunatateste digestia, absorbtia nutrientilor, contribuind la mentinerea sanatatii intestinale. De asemenea, uleiul de cocos este ideal pentru suferinzii de diabet de tip II. Uleiul de cocos stimuleaza sistemul imunitar, metabolismul si nivelul energiei. Uleiul de cocos a fost ocolit pentru ca are in compozitie grasimi saturate, de care stie toata lumea ca trebuie sa te feresti. Totusi, grasimile saturate din uleiul de cocos sunt foarte diferite de cel provenite de la animale. Ele ajuta la stimularea metabolismului, creste colesterolul bun, ajuta la pierderea in greutate.
4. Ulei de masline
Uleiul de masline este ideal la sote-uri, la dressing-uri pentru salate si la copt. Este bogat in grasimi mononesaturate si antioxidanti care reduc tensiunea arteriala, previn cancerul, tin diabetul sub control si reduc severitatea unor boli precum astmul si artrita.
5. Semintele
Ca si nucile, semintele au o multime de beneficii. Pe langa fibre, semintele contin omega-3 si proteine, precum si minerale pentru magneziu, seleniu si zinc. Printre cele mai sanatoase seminte se numara: semintele de in, chia, dovleac, floarea soarelui. Dintre acestea, se disting semintele de chia, considerate un super-aliment, gratie profilului lor nutritional. Sunt bogate in omega-3, chiar mai bogate decat semintele de in, dar au si antioxidanti, fibre, magneziu, fosfor, mangan, cupru, fier si zinc. Semintele pot fi folosite in diverse forme: smoothie-uri, produse coapte, salate, mix de seminte, iaurt etc.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 2.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 3.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 4.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 5.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 6.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 7.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 8.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
- 9.La ce oră trebuie să servești micul dejun pentru a avea o viață mai lungă. Oamenii de știință au găsit răspunsul
- 10.„De ce mă spionează friteuza mea?" - Intervenție a autorităților în Marea Britanie după ce s-a aflat că electrocasnice chinezești ascultă ce vorbesc proprietarii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu