Cinci analize medicale care feresc bărbaţii cu problemele sexuale
Postat la: 30.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Orice bărbat, indiferent de vârsta din buletin, ar trebui să meargă anual la controale medicale de rutină, chiar dacă absenţa simptomelor nu sugerează că ar exista vreo problemă de sănătate.
După cum bine ştim, bărbaţii întotdeauna au fost mai zgârciţi cu vizitele la medic, însă tot ei trebuie să fie conştienţi că mulţi dintre inamicii sănătăţii lucrează în tăcere şi efectele se văd când deja este mult prea târziu. Acest lucru se poate observa cel mai bine în cazul disfuncţiilor sexuale, care afectează la nivel mondial peste 150 de milioane de bărbaţi.
Să aflăm aşadar care sunt cele mai importante analize medicale care îţi pot salva viaţa sexuală:
Controlul tensiunii arteriale
Tensiunea arterială ridicată este un factor de risc important în apariţia a numeroase probleme de sănătate, precum infarct, accident vascular cerebral, aritmii cardiace, boli renale sau chiar moarte prematură. De asemenea, circulaţia proastă a sângelui se face vinovată şi de tulburările de natură sexuală pe care le pot experimenta bărbaţii odată cu înaintarea în vârstă.
Procentul de colesterol din organism
Stilul de viaţă modern şi regimul alimentar haotic atât al bărbaţilor, cât şi al femeilor deopotrivă, ne pun în pericol aspectul fizic, prin acumularea kilogramelor, dar şi sănătatea interioară. Depunerile de colesterol apărute ca urmare a alimentaţiei grase şi a sedentarismului pot avea efecte dintre cele mai nefaste pentru sănătate: boli de inimă, circulaţie proastă a sângelui etc.
În plus, alte vicii cum ar fi fumatul, cresc riscul de ateroscleroză, afecţiune care provoacă îngustarea vaselor de sânge şi alimentarea defectuoasă a organelor, inclusiv a penisului, cu sânge şi substanţe nutritive, fapt care duce la imposibilitatea menţinerii erecţiei.
Examinarea prostatei
Este foarte important ca după vârsta de 40 de ani, orice bărbat să îşi facă o analiză a prostatei, pentru a cunoaşte riscul de cancer de prostată şi pentru a preîntâmpina complicaţiile. În majoritatea cazurilor de operaţie de prostată, bărbaţii suferă de incontinenţă urinară, lucru care le afectează şi viaţa sexuală. În loc să se bucure de actul sexual, aceştia nu se pot manifesta potrivit şi sunt cumva blocaţi psihologic pe ideea de a nu scăpa urină în vaginul partenerei.
Nivelul de zahăr din sânge
Probabil nu ştiai, însă disfuncţiile erectile pot apărea cu 10-15 ani mai devreme în cazul bărbaţilor care suferă de diabet. Problema este că mulţi nici măcar nu ştiu dacă suferă de această boală pentru că nu obişnuiesc să-şi măsoare glicemia şi nu au un regim alimentar tocmai corect, acţiuni care predispun la obezitate, principalul factor de risc al diabetului.
Lăsat netratat, diabetul poate avea numeroase repercusiuni negative asupra sănătăţii, fără excepţii asupra vieţii sexuale. Nivelurile crescute de zahăr din sânge pot predispune la oboseală, infecţii ale tractului urinar şi incontinenţă urinară, simptome care duc la o scădere a poftei pentru sex, teamă, certuri în cuplu, stres etc.
Analizează-ţi testiculele
O autopalpare a testiculelor este suficientă pentru a identifica potenţiale simptome ale cancerului testicular. Orice mică umflătură, sensibilitate, colecţie de lichid apărută din senin, modificarea dimensiunii scrotului sau a unui testicul trebuie urmate de o vizită urgentă la medicul specialist.
Cancerul testicular este considerat unul dintre cele mai curabile forme de cancer, însă numai dacă este depistat în stadii incipiente. În cazurile cu diagnostic târziu, bărbaţilor li se va îndepărta chirurgical testiculul afectat, după care va urma o perioadă de terapie.
Deşi majoritatea cazurilor sunt fericite pentru că beneficiază de sprijinul celuilalt testicul perfect sănătos, există şi cazuri de bărbaţi care necesită extirparea nodulilor limfatici din zona inghinală, fapt care poate duce la infertilitate, dar, atenţie, nu şi la pierderea capacităţii de menţinere a erecţiei sau de a avea orgasm.
Alte analize medicale pe care orice bărbat ar trebui să le facă frecvent, mai ales după vârsta de 40 de ani, sunt testele de screening pentru depistarea polipilor precanceroşi şi a cancerului de colon (coprocultură, analiză sânge, tuşeu rectal, colonoscopie etc.) precum şi cele pentru identificarea aluniţelor suspecte, care ar putea ascunde un cancer de piele în stadiu incipient.
Potrivit American Cancer Society, limitarea expunerii la soare, folosirea produselor cosmetice de protecţie solară şi vizitele regulate la specialist pot reduce la jumătate riscul de dezvoltare a melanomului, cea mai agresivă formă a cancerului de piele.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 5.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 6.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 7.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 8.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 9.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
- 10.Mărturisirea Dacianei Sârbu înainte de divorțul de Victor Ponta: "Am trecut prin iad!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu