Cele mai longevive 10 animale de pe Pământ: Unele fac parte din categoria "nemuritoare"
Postat la: 23.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În timp ce oamenii pot atinge o limită absolută de 150 de ani, regnul animalelor se poate mândri cu specii care depășesc vârsta ființelor umane. Deși unele vietăți, precum broaștele țestoase ajung la 190 de ani, totuși ele nu fac parte din Top 10 al celor mai longevive animale de pe Pământ.
Cercetările oamenilor de știință făcute de-a lungul vremii au demonstrat că multe specii de animale îi întrec pe oameni, în privința longevității, potrivit LiveScience. Vă invităm să le descoperiți și să vă minunați de aceste specii deosebite de pe Terra. Vă prezentăm mai jos lista celor mai longevive 10 animale de pe Pământ, dintre care unele pot fi încadrate în categoria "posibil nemuritoare".
10. Balena boreală: +200 de ani
Balena boreală sau de Groenlanda (Balaena mysticetus) se află printre cele mai longevive mamifere din prezent. Viața acestora din zona arctică este aproape necunoscută oamenilor, însă potrivit Administrației Naționale Oceanografice și Atmosferice (NOAA) din Statele Unite, ele trăiesc peste 200 de ani.
9. Peștele de stâncă: +200 de ani
Peștele de stâncă (Sebastes aleutianus) este unul dintre cei mai longevivi pești, iar durata vieții sale ar fi de cel puțin 205 ani, potrivit Departamentului Fish and Wildlife din Washington, Statele Unite. Specia poate crește până la 97 de centimetri lungime, trăind în Oceanul Pacific, din California și până în Japonia.
8. Midia de apă dulce: +250 de ani
Midia de apă dulce (Margaritifera margaritifera) trăiește în special în râuri din Europa și America de Nord, inclusiv în Statele Unite și Canada. Cel mai vârstnic exemplar din această specie a atins 280 de ani, potrivit World Wildlife Fund.
7. Rechinul de Groenlanda: +272 de ani
Rechinul de Groenlanda (Somniosus microcephalus) trăiește în Oceanul Arctic și în Oceanul Atlantic de Nord. El poate ajunge până la 7,3 metri, iar dieta sa include alte animale, pești și foci. Cercetătorii au estimat că ajunge cel puțin până la vârsta de 272 de ani, dar unele exemplare până la 392 de ani.
6. Viermii tubulari: +300 de ani
Viermii tubulari (Escarpia laminata) trăiesc în Golful Mexic, lângă SUA. În mod regulat ating 200 de ani, dar unele specii ajung la peste 300 de ani. Aceștia au o rată mică de mortalitate.
5. Scoicile Quahog: +500 de ani
Scoicile Quahog (Arctica islandica) sunt observate în Oceanul Atlantic de Nord, dar au fost văzute și pe coastele Islandei în 2006, iar una dintre ele ar fi avut vârsta de 507 ani, conform Muzeului național din Țara Galilor.
4. Coralul negru: +4.000 de ani
Coralii arată ca niște roci și plante colorate subacvatice, dar ele sunt de fapt alcătuite din exoschelete de nevertebrate. Se înmulțesc în continuu, ei fiind compuși din organisme identice. Exemplare de corali negri (Leiopathes sp.) au fost găsiți în largul coastelor insulelor Hawaii, fiind estimați a avea vârsta de 4.265 de ani.
3. Buretele de sticlă: +10.000 de ani
Buretele de sticlă este de fapt o colonie de animale, asemănătoare coralilor și pot trăi mii de ani. Această specie se găsește pe fundul oceanului și au scheletele care sunt similare cu sticla. O estimare a NOAA arăta că o specie avea 11.000 de ani.
2. Meduza nemuritoare - posibil nemuritoare
Meduza nemuritoare (Turritopsis dohrnii) este denumită așa deoarece are potențialul de trăi pentru totdeauna. Nativ, această specie se găsește în Marea Mediterană, ea repetând cilclul vieții de multiple ori și de aceea ea ar putea să nu moară niciodată, conform Muzeului de istorie naturală din SUA.
1. Hidra - posibil nemuritoare
Hidra reprezintă un grup de nevertebrate mici, cu corpuri moi, care seamănă cu meduzele. Și această specie are potențialul de a trăi pentru totdeauna. Ea este formată în mare parte din celule stem, care se regenerează în continuu.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 2.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 3.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 4.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 5.Țeapa luată de Mihai Bendeac, după ce a desfăcut coletul de pe Temu: „Sunt deosebit de prost!"
- 6.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 7.Scene incredibile: Un tânăr de 25 de ani s-a trezit cu câteva momente înainte să fie incinerat - Ce a urmat depășește orice imaginație
- 8.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 9.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
- 10.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu