ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Cele mai bune condimente pentru subțierea sângelui: „Ucid" cheagurile de sânge

Postat la: 08.02.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

Cele mai bune condimente pentru subțierea sângelui: „Ucid

Cele mai bune condimente pentru subțierea sângelui: „Ucid" cheagurile de sânge. Unele substanțe naturale, cum ar fi ghimbirul și ginkgo biloba, pot ajuta la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, dar este puțin probabil ca acestea să fie la fel de eficiente ca medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

Substanțele anticoagulante acționează în două moduri. Antiplachetele împiedică celulele sanguine să se lipească între ele pentru a forma un cheag. Anticoagulantele fac ca coagularea să se producă mai lent. Unele persoane cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi defectele cardiace congenitale, au nevoie de medicamente anticoagulante pentru a-și reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Unele remedii naturale pot avea o funcție similară.

Este esențial să discutați cu un medic înainte de a încerca remedii naturale, deoarece acestea pot să nu funcționeze la fel de bine ca medicamentele și pot interacționa cu unele medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală.

1. Turmericul
Oamenii au folosit mult timp turmericul în scopuri culinare și medicinale. Curcumina este ingredientul activ din turmeric și pare să aibă proprietăți antiinflamatoare și de fluidificare a sângelui sau anticoagulante. O revizuire din 2019 sugerează că turmericul poate ajuta la blocarea coagulării sângelui. Cu toate acestea, experții recomandă prudență atunci când se combină turmericul cu medicamente anticoagulante.

2. Ghimbirul
Ghimbirul este un alt condiment antiinflamator care poate ajuta la prevenirea coagulării sângelui. O revizuire a literaturii din 2015 notează că acest lucru se poate face prin reducerea tromboxanului, un hormon care determină agregarea sau lipirea plachetelor. Ghimbirul conține, de asemenea, salicilați, aceleași substanțe care dau aspirinei proprietățile sale de subțiere a sângelui. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin potențialele proprietăți de subțiere a sângelui ale ghimbirului.

3. Piper Cayenne
Piperul Cayenne conține, de asemenea, salicilați, iar unii oameni spun că includerea acestuia în dieta lor poate ajuta la subțierea sângelui. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice fiabile care să arate că acesta are proprietăți de subțiere a sângelui.

4. Vitamina E
Vitamina E poate reduce coagularea sângelui în moduri diferite, în funcție de cantitatea pe care o ia o persoană. Office of Dietary Supplements al National Institutes of Health din SUA sugerează că persoanele care iau medicamente anticoagulante ar trebui să evite dozele mari de vitamina E. Nu este clar în ce măsură vitamina E subțiază sângele, deși este probabil că oamenii ar trebui să ia mai mult de 400 de unități internaționale (UI) pe zi pentru a avea un efect de subțiere a sângelui. Cu toate acestea, utilizarea pe termen lung a unor doze mari - de exemplu, peste 1.500 UI pe zi - poate avea efecte negative.

5. Usturoiul

Un studiu pe rozătoare din 2018 a găsit dovezi de activitate antitrombotică în usturoi, ceea ce înseamnă că poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge. O revizuire din 2020 a constatat că suplimentele de usturoi ajută la reducerea tensiunii arteriale și au un efect antitrombotic ușor la persoanele cu hipertensiune arterială. O revizuire din 2015 a observat că unele suplimente alimentare, inclusiv usturoiul, pot afecta funcția trombocitelor și coagularea. Autorii recomandă evitarea acestora înainte de o intervenție chirurgicală.

6. Scorțișoara
Scorțișoara conține cumarină, un agent de subțiere a sângelui. Warfarina, un medicament anticoagulant utilizat frecvent, este derivat din cumarină. Consumul de cantități mici de scorțișoară în dietă poate spori efectele altor anticoagulante naturale, dar sunt necesare studii pe oameni. Consumul de doze mari de scorțișoară bogată în cumarină pe termen lung poate provoca leziuni hepatice.

7. Ginkgo biloba
Ginkgo biloba este un supliment popular pe bază de plante pe care oamenii îl iau pentru tulburări de sânge și probleme de memorie. Un studiu de laborator a constatat că Ginkgo biloba conține compuși care pot bloca trombina, o enzimă care determină coagularea sângelui. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea dacă ginkgo afectează coagularea sângelui în corpul uman.

8. Extract din semințe de struguri
Unele dovezi sugerează că extractul de semințe de struguri poate fi benefic pentru persoanele cu diverse boli de inimă și de sânge, inclusiv hipertensiune arterială. Un studiu pe eprubetă a găsit, de asemenea, dovezi că extractul de semințe de struguri poate opri lipirea trombocitelor. Autorii au concluzionat că extractul de semințe de struguri poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

9. Aloe
La fel ca ghimbirul și piperul cayenne, aloe conține salicilați, care pot avea un efect de subțiere a sângelui. Un studiu de laborator din 2020 a constatat că adăugarea de gel de aloe vera în sânge a produs un efect antiplachetar similar aspirinei. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări privind aloe ca supliment alimentar la om.

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
PUTETI CITI SI...

Cele mai bune condimente pentru subțierea sângelui: „Ucid" cheagurile de sânge

Postat la: 08.02.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cele mai bune condimente pentru subțierea sângelui: „Ucid" cheagurile de sânge. Unele substanțe naturale, cum ar fi ghimbirul și ginkgo biloba, pot ajuta la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, dar este puțin probabil ca acestea să fie la fel de eficiente ca medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

Substanțele anticoagulante acționează în două moduri. Antiplachetele împiedică celulele sanguine să se lipească între ele pentru a forma un cheag. Anticoagulantele fac ca coagularea să se producă mai lent. Unele persoane cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi defectele cardiace congenitale, au nevoie de medicamente anticoagulante pentru a-și reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Unele remedii naturale pot avea o funcție similară.

Este esențial să discutați cu un medic înainte de a încerca remedii naturale, deoarece acestea pot să nu funcționeze la fel de bine ca medicamentele și pot interacționa cu unele medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală.

1. Turmericul
Oamenii au folosit mult timp turmericul în scopuri culinare și medicinale. Curcumina este ingredientul activ din turmeric și pare să aibă proprietăți antiinflamatoare și de fluidificare a sângelui sau anticoagulante. O revizuire din 2019 sugerează că turmericul poate ajuta la blocarea coagulării sângelui. Cu toate acestea, experții recomandă prudență atunci când se combină turmericul cu medicamente anticoagulante.

2. Ghimbirul
Ghimbirul este un alt condiment antiinflamator care poate ajuta la prevenirea coagulării sângelui. O revizuire a literaturii din 2015 notează că acest lucru se poate face prin reducerea tromboxanului, un hormon care determină agregarea sau lipirea plachetelor. Ghimbirul conține, de asemenea, salicilați, aceleași substanțe care dau aspirinei proprietățile sale de subțiere a sângelui. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin potențialele proprietăți de subțiere a sângelui ale ghimbirului.

3. Piper Cayenne
Piperul Cayenne conține, de asemenea, salicilați, iar unii oameni spun că includerea acestuia în dieta lor poate ajuta la subțierea sângelui. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice fiabile care să arate că acesta are proprietăți de subțiere a sângelui.

4. Vitamina E
Vitamina E poate reduce coagularea sângelui în moduri diferite, în funcție de cantitatea pe care o ia o persoană. Office of Dietary Supplements al National Institutes of Health din SUA sugerează că persoanele care iau medicamente anticoagulante ar trebui să evite dozele mari de vitamina E. Nu este clar în ce măsură vitamina E subțiază sângele, deși este probabil că oamenii ar trebui să ia mai mult de 400 de unități internaționale (UI) pe zi pentru a avea un efect de subțiere a sângelui. Cu toate acestea, utilizarea pe termen lung a unor doze mari - de exemplu, peste 1.500 UI pe zi - poate avea efecte negative.

5. Usturoiul

Un studiu pe rozătoare din 2018 a găsit dovezi de activitate antitrombotică în usturoi, ceea ce înseamnă că poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge. O revizuire din 2020 a constatat că suplimentele de usturoi ajută la reducerea tensiunii arteriale și au un efect antitrombotic ușor la persoanele cu hipertensiune arterială. O revizuire din 2015 a observat că unele suplimente alimentare, inclusiv usturoiul, pot afecta funcția trombocitelor și coagularea. Autorii recomandă evitarea acestora înainte de o intervenție chirurgicală.

6. Scorțișoara
Scorțișoara conține cumarină, un agent de subțiere a sângelui. Warfarina, un medicament anticoagulant utilizat frecvent, este derivat din cumarină. Consumul de cantități mici de scorțișoară în dietă poate spori efectele altor anticoagulante naturale, dar sunt necesare studii pe oameni. Consumul de doze mari de scorțișoară bogată în cumarină pe termen lung poate provoca leziuni hepatice.

7. Ginkgo biloba
Ginkgo biloba este un supliment popular pe bază de plante pe care oamenii îl iau pentru tulburări de sânge și probleme de memorie. Un studiu de laborator a constatat că Ginkgo biloba conține compuși care pot bloca trombina, o enzimă care determină coagularea sângelui. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea dacă ginkgo afectează coagularea sângelui în corpul uman.

8. Extract din semințe de struguri
Unele dovezi sugerează că extractul de semințe de struguri poate fi benefic pentru persoanele cu diverse boli de inimă și de sânge, inclusiv hipertensiune arterială. Un studiu pe eprubetă a găsit, de asemenea, dovezi că extractul de semințe de struguri poate opri lipirea trombocitelor. Autorii au concluzionat că extractul de semințe de struguri poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

9. Aloe
La fel ca ghimbirul și piperul cayenne, aloe conține salicilați, care pot avea un efect de subțiere a sângelui. Un studiu de laborator din 2020 a constatat că adăugarea de gel de aloe vera în sânge a produs un efect antiplachetar similar aspirinei. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări privind aloe ca supliment alimentar la om.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE