Cele 7 Reguli de Aur ale mâncatului sănătos fără să te îngrași
Postat la: 21.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Senzația de sațietate vine cu producere de hormoni ai fericirii. De asta mâncarea ne face fericiți. Sigur că este o senzație temporară și de asta e nevoie de repetarea acestui mecanism care, după cum știm, dă și dependență.
Din punct de vedere fiziologic, reglarea senzației de foame și de sațietate este asigurată în corp de un sistem complex de hormoni și proteine secretați la mai multe niveluri în corpul nostru (de la stomac, intestine, celulele adipoase, pancreas până la creier). Un organism sănătos, o persoană aflată în echilibru cu emoțiile sale, se poate opri la timp când vine vorba de mâncare. De reținut cele șapte reguli esențiale ale mâncatului care să cpntribuie la un organism sănătos și la scaderea in greutate:
- Reglarea senzației de foame/sațietate este complexă, cheia operațională fiind situată în creier - la nivelul hipotalamusului.
- Mecanismele de control ne protejează mai degrabă în lipsa hranei decât în abundență, pentru că noi suntem făcuți să supraviețuim.
- Mesele proteice și cele bogate în grăsimi sunt mai sățioase.
- Mesele bogate în carbohidrați (mai ales cei cu absorbție rapidă de tipul zahărului, miere) determină rapid foamea - prin creșterea secreției de insulină.
- Pofta de dulce și de grăsimi „rele" este legată și de nivelul crescut de cortisol - deci de nivelul crescut de stres - drept urmare, scăderea stresului va determina o scădere a poftei de dulce.
- Este foarte important să ne menținem echilibrul hormonal pentru a avea o reglare optimă a senzației de foame/sațietate.
- Dacă aveți o perioadă cu poftă de mâncare mai mare decât de obicei, puteți să creșteți consumul energetic al corpului, prin mai multă mișcare, ca să nu vă îngrășați.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperire de proporții pe o plajă din Bulgaria: clienții unui bar mâncau pe un artefact sinistru, modificat pentru a părea că este doar o masă
- 2.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 3.Rețeta "Bilic" - toată lumea slăbește, e universală și dă un restart metabolic
- 4.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 5.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 6.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 7.Țeapa luată de Mihai Bendeac, după ce a desfăcut coletul de pe Temu: „Sunt deosebit de prost!"
- 8.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 9.Scene incredibile: Un tânăr de 25 de ani s-a trezit cu câteva momente înainte să fie incinerat - Ce a urmat depășește orice imaginație
- 10.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu