Cei 10.000 de pași pe zi au fost demitizati. Câți pași trebuie de fapt să faci pentru longevitate
Postat la: 10.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Medicii spun că plimbările lungi nu numai că ne ajută să ne menținem silueta, dar aduc și numeroase beneficii pentru sănătate. Iar numărul magic ar fi 10.000 de pași zilnic, potrivit unui vechi mit. Însă, cercetătorii au descoperit că dacă parcurgi zilnic 7.000 de pași, vei obține beneficii maxime pentru sănătate.
În ciuda recomandărilor de pretutindeni, nu există nicio dovadă științifică care să ateste că 10.000 de pași efectuați zilnic reprezintă ținta ideală pentru sănătate sau scădere în greutate. Acest număr „magic" este unul aleatoriu, care a apărut în urma unei campanii publicitare în urmă cu zeci de ani. Deși mersul pe jos este minunat pentru sănătatea ta, cercetările sugerează că 7.000 până la 8.000 de pași ar putea fi un obiectiv mai bun.
Recomandarea de 10.000 de pași parcurși zilnic a pornit dintr-o reclamă captivantă a japonezilor, spune Daniel Lieberman, paleoantropolog la Harvard, care a studiat evoluția exercițiilor fizice. Lieberman a scris în cea mai recentă carte a sa, „Exercised", că Manpo-kei (tradus ca un contor de 10.000 de pași) a fost inventat în anii 1960 de compania japoneză Yamasa Tokei - producătorul primului pedometru comercial - care a ales numele pentru că suna bine. Și a funcționat. Compania și-a vândut produsul, iar conceptul a devenit popular în întreaga lume ca o măsură pentru sănătate.
Lieberman a declarat pentru Insider că există câteva avantaje pentru ținta de 10.000 de pași zilnic: este un număr ușor de ținut minte, distanța parcursă cu 10.000 de pași aduce beneficii pentru sănătate, iar mersul pe jos este o activitate accesibilă pentru mulți. „Cu toții avem instincte care ne fac să evităm activitățile inutile, așa că avem nevoie de ajutor pentru a începe orice program de exerciții fizice", a spus Lieberman. Dar nu este necesar să atingi 10.000 de pași pe zi, arată cercetările.
Un studiu din 2019 efectuat pe femei în vârstă a arătat că participantele care au parcurs 4.400 de pași pe zi au avut rate de mortalitate mai mici pe parcursul a patru ani față de cele care au mers aproximativ 2.700 de pași pe zi sau mai puțin. Însă beneficii mai mari apar la aproximativ 7.500 de pași parcurși pe zi, iar cercetătorii nu au observat beneficii suplimentare pentru 10.000 sau mai mulți pași parcurși zilnic. Un alt studiu efectuat în 2020 a arătat că efectuarea a 8.000 până la 12.000 de pași pe zi a fost corelată cu un risc mai mic de a muri de orice cauză în timpul studiului, comparativ cu 4.000 de pași pe zi.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 5.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 6.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 7.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 8.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 9.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
- 10.Despre consumul de alcool în Vechiul Regat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu