Ceasul de buzunar al lui Theodore Roosevelt se întoarce acasă la 37 de ani după ce a fost furat
Postat la: 29.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
La aproape patru decenii după ce a fost furat dintr-un muzeu din Buffalo, New York, un ceas de buzunar purtat de cel de-al 26-lea președinte, Theodore „Teddy" Roosevelt, a fost returnat la casa familiei sale din Long Island, au declarat oficialii citați de NBC News.
Ceasul de buzunar din argint a fost returnat la Sagamore Hill National Historic Site din Oyster Bay, unde Roosevelt a avut „Casa Albă de vară" în timpul președinției sale, au declarat National Park Service și FBI.
Ceasul este gravat cu numele lui Roosevelt și „D.R. & C.R.R." - inițialele surorii mai mici a lui Roosevelt, Corinne Roosevelt Robinson, și ale cumnatului său Douglas Robinson Jr.
Acesta a fost furat dintr-un muzeu din Buffalo în 1987. Hoțul nu a fost niciodată prins, dar anul trecut ceasul a ajuns în fața unei case de licitații din Florida, unde un adjudecător l-a cercetat și i-a recunoscut semnificația, a declarat FBI.
Ceasul va fi expus la Sagamore Hill National Historic Site.
„Poveștile pe care acest ceas le-ar putea spune în ultimii 126 de ani includ momente pline de culoare și profunde din istoria americană", a declarat Jonathan Parker, superintendentul sitului, într-o declarație.
Roosevelt a primit ceasul de la sora sa mai mică și de la cumnatul său înainte de a pleca să lupte în Cuba în timpul Războiului hispano-american.
Roosevelt a renunțat la postul său de secretar adjunct al Marinei pentru a merge să lupte în război. În timpul acestui conflict, el s-a făcut remarcat alături de „Rough Riders" și a purtat ceasul în timpul atacului de pe San Juan Hill, a declarat National Park Service.
De asemenea, el a purtat ceasul în calitate de președinte și în timpul unei explorări a râului Amazon în 1913, care aproape l-a ucis.
Ceasul a fost repatriat oficial joi, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Sagamore Hill National Historic Site, la care au participat oficiali din cadrul National Park Service și FBI.
Roosevelt a avut mai multe ceasuri și, deși agentul special Robert Giczy, membru al echipei FBI pentru infracțiuni de artă, l-a descris drept „un ceas Waltham cu 17 bijuterii destul de banal, cu o carcasă ieftină din argint", acesta a avut valoare sentimentală pentru Roosevelt și acum valoare istorică pentru toți ceilalți.
„Dragă Corinne, nu puteai să-mi faci un cadou mai util decât ceasul; a fost exact ceea ce mi-am dorit... Îi mulțumesc bătrânului Douglas pentru ceas - și pentru multele, multele sale amabilități", i-a scris Roosevelt surorii sale pe 5 mai 1898.
Roosevelt a devenit guvernator al New York-ului în 1899. A fost vicepreședintele președintelui William McKinley în 1901, dar numai pentru puțin mai mult de șase luni înainte ca McKinley să fie asasinat. Roosevelt a preluat președinția în ziua în care McKinley a murit. A câștigat primele sale alegeri prezidențiale în 1904, a servit până în 1909 și a pierdut o candidatură pentru un al treilea mandat în 1912.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
DAVOS - Ursula Von der Leyen crede că Donald Trump duce lumea spre pierzare: Retragerea din acordul de la Paris duce la prăpăd
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reacționează la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris. Ea declară că acordul privind schimbările climatice reprezintă o salvare pentru omenire. Practic, șefa CE acuză că decizia lui Donald Trump duce lumea spre piezare, din punct de vedere economic și climatic.
-
Primele semne ale strămoșilor omenirii din Europa ar fi din România. Dezvăluirile care confirmă o teorie veche
Teoria cu privire la faptul că România este locul în care se află cele mai vechi urme de locuire a homininilor, străbunii rasei umane, din Europa a fost confirmată de un studiu publicat în jurnalul internațional Nature Communications.
-
Italia anunță o lovitură imensă în medicină: A descoperit gena care cauzează Alzheimer
Una din cele mai controversate boli poate deveni istorie. Alzheimerul, un mister pentru oamenii de știință și o teroare pentru cei afectați, care ajung să își uite chiar și rudele, ar putea fi cauzat de o genă. O echipă de cercetători italieni a descoperit o nouă genă care provoacă boala Alzheimer, conform unui studiu publicat duminică, transmite luni agenţia ANSA.
-
Alertă de poluare masivă în București. Calitatea aerului la valori de "foarte rău" și "extrem de rău", avertizează Agenția pentru Protecția Mediului
Agenția pentru Protecția Mediului București avertizează că, în ultimele două zile, în zona București-Ilfov, s-au înregistrat concentrații foarte ridicate de particule în suspensie PM10 și PM2.5, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei poluanților.
-
CEDO refuză să suspende decizia CCR de anulare a alegerilor din România: NU există risc iminent!
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să nu dea curs cererii formulate de Călin Georgescu privind anularea alegerilor din România! Anularea deciziei CCR ar fi fost posibilă dacă la mijloc exista un risc iminent, transmit cei de la CEDO.
-
Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, "udate" cu vinuri locale.
-
Cum ocolește Putin sancțiunile - Negocieri cu Erdogan cu privire la livrările de gaze
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia printr gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa.
-
Decizie UE în industria alimentară: Să sperăm că scăpăm de PFAS - "chimicalele veșnice" din alimente
Comisia Europeană intenționează să propună interzicerea utilizării PFAS în produse de consum. CE va propune interzicerea substanțelor Perfluoroalchil și Polifluoroalchil, a anunțat comisarul pentru mediu, Jessika Roswall. Aceste substanțe, cunoscute sub denumirea de „chimicale veșnice", nu se descompun în mediu, acumulându-se în ecosisteme, apă potabilă și corpul uman.
-
Doi români conduc un mega proiect al lui Donald Trump: Investiție de peste 45 de milioane de dolari în ultima lună
Din echipa care dezvoltă protocolul DeFi World Liberty Financial fac parte doi români, Octavian Lojniţa, în calitate de Blockchain Lead, şi Bogdan Purnavel, Lead Developer.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 5.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 6.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 7.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 8.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 9.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 10.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu