Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce avere avea Jhon Jairo Velasquez, poreclit „Popeye", cel mai periculos asasin plătit din anturajul lui Pablo Escobar

Postat la: 08.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jhon Jairo Velásquez sau „Popeye”, cel mai periculos asasin plătit din anturajul lui Pablo Escobar, care a murit joi de cancer într-un spital columbian, a acumulat o avere comparabilă celei a şefului său în cei 30 de ani de activitate, relatează BBC.

Popeye a recunoscut că a ucis peste 300 de oameni în timp ce a lucrat pentru cartelul de droguri al lui Escobar. El a stat 23 de ani în închisoare pentru trafic de droguri; eliberat în 2014, a fost condamnat din nou în 2018 după ce l-a ameninţat în repetate rânduri pe candidatul la preşedinţia Columbiei, Gustavo Petro, şi pe susţinătorii săi.

Jhon Jairo Velásquez, 57 de ani, era ceea ce se numeşte sicario - cel care îşi ajuta şeful să pună la cale asasinate asupra politicienlilor, judecătorilor, procurorilor şi poliţiei, precum atacuri cu bombă care au terorizat o întreagă naţiune.

El era şeful armatei de asasini şi a coordonat mii de asasinate pentru faimosul cartel de droguri Medellin.

Două dintre cele mai mari crime ale sale sunt participarea la asasinarea candidatului columbian la prezidenţiale Luis Carlos Galán în august 1989 şi atacul cu bombă asupra avionului de linie Avianca cu 107 oameni la bord în acelaşi an.

Popeye a murit de cancer de stomac după ce a urmat câteva luni de chimioterapie fiind internat pe 31 decembrie.

Şeful său, Pablo Escobar, a avut o avere estimată la 50 de miliarde de dolari din care o mare parte, constând în aur şi cash, a fost îngropată în locaţii secrete din Columbia, restul fiind depus în conturi ale unor bănci eleveţiene la care doar el avea acces.

Pablo Escobar a ascuns milioane, dacă nu chiar miliarde din averea sa fabuloasă în locaţii secrete din Columbia înainte de a fi ucis în 1993, cea mai mare a banilor nefiind găsită - cei care au îngropat bani fiind ulterior împuşcaţi.

La punctul culminant al imperiului său uriaş al drogurilor, Escobar ajunsese să câştige circa 60 de milioane de dolari pe zi şi să cumpere proprietăţi imobiliare masive, avioane şi folsile de dinozaur extrem de valoroase pentru copiii săi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE