Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
Postat la: 13.01.2025 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Dr. Janine Bowring, un expert in longevitate stabilit în Canada, care are la activ peste 25 de ani de experiență și cercetare clinică a dezvăluit că a respira mai puțin poate fi, de fapt, secretul unei vieți mai lungi.
„Adultul mediu respiră între 15 și 20 de ori pe minut, ceea ce este de fapt mult prea mult", a afirmat Dr. Bowring. „Dacă vă puteți încetini respirația până la aproximativ cinci virgulă cinci respirații pe minut, acest lucru este legat de longevitate", a continuat ea. Medicul a început apoi să compare ființele umane cu unele animale, precum delfinii și balenele, care respiră mai puțin și trăiesc "mult mai mult" decât oamenii. Ea a spus că aceste mamifere respiră doar între trei și cinci ori pe minut.
„În timp ce un șoarece respiră între 90 și 250 de ori pe minut și trăiește doar între doi și șapte ani", a explicat ea. „Stresul, după cum știm, atunci când suntem stresați, respirăm mai repede și știm că stresul este corelat cu siguranță cu o viață mai scurtă, așa că sfatul meu este să respirați conștient, încetinind respirația", a continuat medicul. „Acesta este unul dintre motivele pentru care meditația și yoga pot fi foarte puternice și vă pot ajuta să trăiți mai mult", a conchis ea.
Și, se pare că Bowring ar putea avea dreptate, scrie dailymail.com. Potrivit Earth.com, un studiu efectuat pe șoareci de către cercetătorii de la Massachusetts General Hospital anul trecut a arătat că cei ținuți în zone cu niveluri mai scăzute de oxigen au trăit mai mult. Ei au raportat că șoarecii care au fost expuși la niveluri de oxigen de 11% au trăit 'cu 50% mai mult' în comparație cu omologii lor care au fost ținuți cu niveluri de oxigen de 21%.
„Teoria este că mai puțin oxigen reduce deteriorarea celulară și stimulează celulele să elimine și să recicleze componentele deteriorate mai eficient, încetinind astfel procesul de îmbătrânire", a scris publicația. Cu toate acestea, studiul nu a fost recreat pe oameni, astfel încât nu este clar cum ne-ar afecta.
„Este prematur să speculăm cu privire la implicațiile acestor descoperiri asupra îmbătrânirii umane", a declarat pentru publicație Dr. Roger Roberts, pneumolog și cercetător principal al studiului. „Dar există câteva indicii interesante din cercetările epidemiologice conform cărora traiul la altitudine mare, unde există o concentrație mai scăzută de oxigen, ar putea crește durata medie de viață și reduce povara bolilor legate de vârstă", a continuat Dr. Roberts.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cum să elimini hormonii și antibioticele din carnea de pui
Câteva tehnici care, atunci când sunt aplicate corect, ne vor permite să consumăm în siguranță carnea de pui fără să ne facem griji cu privire la substanțele nocive care intră în corpul nostru. Este larg recunoscut faptul că marii fermieri își hrănesc animalele cu furaje care conțin hormoni și antibiotice și este recomandabil să le eliminăm înainte de a consuma carnea.
-
Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
Gigi Becali a avut o reacție dură la adresa lui Călin Georgescu, cel pe care l-a susținut la alegerile prezidențiale anulate din 2024. Patronul de la FCSB a criticat poziția acestuia, anti-UE și anti-NATO.
-
Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
Dr. Janine Bowring, un expert in longevitate stabilit în Canada, care are la activ peste 25 de ani de experiență și cercetare clinică a dezvăluit că a respira mai puțin poate fi, de fapt, secretul unei vieți mai lungi.
-
Cinci locuri deasupra cărora niciun avion nu are voie să zboare: care sunt și de ce a fost impusă această restricție severă
Zonele de restricție aeriană au fost stabilite inițial pentru a proteja obiectivele militare sensibile de observarea unui inamic posibil, însă ulterior au fost menținute și pentru a păstra confidențialitatea acelor locuri față de publicul larg.
-
Fizicienii au făcut o descoperire ce va putea rescrie legile fundamentale ale Universului
Fizicienii de la Universitatea Rice din Statele Unite au propus o teorie revoluționară care indică existența unui al treilea tip de particule elementare, distinct de fermioni și bosoni, cele două categorii cunoscute până acum.
-
Topirea gheții în regiunea arctică deschide accesul către resurse naturale uriașe: Rusia, China și SUA încep o luptă acerbă pentru a prelua controlul in zonă
Regiunea arctică se confruntă cu schimbări profunde provocate de încălzirea globală, iar topirea gheții deschide accesul către resurse naturale uriașe și rute comerciale noi.
-
Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
Nutriționista Mihaela spune că toți românii consumă, fie ocazional, fie des, conserve pe care le cumpără din magazin. Deși nu sunt puțini cei care aleg să cumpere pește și să îl gătească, Bilic spune că toate conservele sunt o soluție bună și practică!
-
De ce schimbările bruşte de temperatură aduc un val de îmbolnăviri. Gripa aglomerează camerele de gardă ale spitalelor
Numărul cazurilor de gripă creşte îngrijorător, iar camerele de gardă ale spitalelor sunt pline, dar şi saloanele, pentru că în cazurile complicate e nevoie şi de internare.
-
Fenomenul divorțului de somn pune stăpânire pe toată Europa. Tot mai multe cupluri aleg să-și petreacă nopțile separat
Tot mai multe cupluri din Europa au de-a face cu fenomenul divorțului de somn. Acest lucru implică petrecerea nopților a partenerilor în camere diferite, alegând să nu mai doarmă împreună, la bază stând calitatea somnului.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 4.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 5.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 6.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 7.La ce oră trebuie să servești micul dejun pentru a avea o viață mai lungă. Oamenii de știință au găsit răspunsul
- 8.„De ce mă spionează friteuza mea?" - Intervenție a autorităților în Marea Britanie după ce s-a aflat că electrocasnice chinezești ascultă ce vorbesc proprietarii
- 9.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 10.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu