ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Cafeaua la ibric e periculoasă! Este avertismentul oamenilor de știință pentru cei care o preferă cu caimac

Postat la: 08.02.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

Cafeaua la ibric e periculoasă! Este avertismentul oamenilor de știință pentru cei care o preferă cu caimac

Cercetări recente au evidențiat riscurile consumului de cafea preparată la ibric. Specialiștii explică ce factori sunt responsabili pentru aceste pericole și oferă recomandări despre cum să preparăm cafeaua astfel încât să nu afecteze sănătatea.

Experții avertizează că prepararea cafelei la ibric poate avea efecte negative asupra sănătății. Conform cercetărilor, două substanțe, cafestol și kahweol, prezente în uleiurile naturale ale cafelei, sunt responsabile pentru acumularea grăsimilor pe pereții vaselor de sânge. Pentru a preveni efectele negative asupra sănătății, este esențial ca atunci când preparați cafea să o filtrați. Specialiștii recomandă să o treceți printr-un filtru de hârtie, pentru a elimina majoritatea cafestolului și kahweolului, substanțe care pot contribui la creșterea colesterolului.

În plus, pentru o cafea sănătoasă, este important să folosiți boabe de cafea de calitate superioară și proaspăt măcinate. De asemenea, evitați să fierbeți cafeaua prea mult, deoarece acest lucru poate elibera substanțe amare care pot irita stomacul. Un alt detaliu important este apa folosită - aceasta poate influența gustul cafelei, iar pentru a reduce acumularea de minerale și a îmbunătăți calitatea băuturii, este recomandat să folosiți apă filtrată sau purificată.

Un studiu publicat în Journal of Nutrition arată că majoritatea oamenilor obțin mai mulți antioxidanți din cafea decât din fructe și legume combinate. Cercetările recente sugerează chiar că mirosul de cafea poate reduce nivelul de stres, în special cel cauzat de lipsa somnului. Un experiment realizat la Universitatea Națională din Seul a demonstrat că persoanele expuse la mirosul de cafea au prezentat modificări ale proteinelor cerebrale implicate în gestionarea stresului.

În plus, un studiu publicat în Annals of Internal Medicine, pe un eșantion de 260.000 de persoane, a descoperit că cei care consumă patru sau mai multe cești de cafea pe zi au o probabilitate cu aproape 10% mai mică de a dezvolta depresie, comparativ cu cei care nu beau cafea. De asemenea, cercetătorii susțin că, atunci când este consumată cu moderatie, cafeaua poate contribui și la pierderea în greutate.

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
PUTETI CITI SI...

Cafeaua la ibric e periculoasă! Este avertismentul oamenilor de știință pentru cei care o preferă cu caimac

Postat la: 08.02.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cercetări recente au evidențiat riscurile consumului de cafea preparată la ibric. Specialiștii explică ce factori sunt responsabili pentru aceste pericole și oferă recomandări despre cum să preparăm cafeaua astfel încât să nu afecteze sănătatea.

Experții avertizează că prepararea cafelei la ibric poate avea efecte negative asupra sănătății. Conform cercetărilor, două substanțe, cafestol și kahweol, prezente în uleiurile naturale ale cafelei, sunt responsabile pentru acumularea grăsimilor pe pereții vaselor de sânge. Pentru a preveni efectele negative asupra sănătății, este esențial ca atunci când preparați cafea să o filtrați. Specialiștii recomandă să o treceți printr-un filtru de hârtie, pentru a elimina majoritatea cafestolului și kahweolului, substanțe care pot contribui la creșterea colesterolului.

În plus, pentru o cafea sănătoasă, este important să folosiți boabe de cafea de calitate superioară și proaspăt măcinate. De asemenea, evitați să fierbeți cafeaua prea mult, deoarece acest lucru poate elibera substanțe amare care pot irita stomacul. Un alt detaliu important este apa folosită - aceasta poate influența gustul cafelei, iar pentru a reduce acumularea de minerale și a îmbunătăți calitatea băuturii, este recomandat să folosiți apă filtrată sau purificată.

Un studiu publicat în Journal of Nutrition arată că majoritatea oamenilor obțin mai mulți antioxidanți din cafea decât din fructe și legume combinate. Cercetările recente sugerează chiar că mirosul de cafea poate reduce nivelul de stres, în special cel cauzat de lipsa somnului. Un experiment realizat la Universitatea Națională din Seul a demonstrat că persoanele expuse la mirosul de cafea au prezentat modificări ale proteinelor cerebrale implicate în gestionarea stresului.

În plus, un studiu publicat în Annals of Internal Medicine, pe un eșantion de 260.000 de persoane, a descoperit că cei care consumă patru sau mai multe cești de cafea pe zi au o probabilitate cu aproape 10% mai mică de a dezvolta depresie, comparativ cu cei care nu beau cafea. De asemenea, cercetătorii susțin că, atunci când este consumată cu moderatie, cafeaua poate contribui și la pierderea în greutate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE