Bordelul exclusivist frecventat de mari personalități. Criteriul ireal după care au fost selectate fetele
Postat la: 03.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cine nu a auzit de Fernande Grudet, cunoscută în lumea celor vestiţi şi bogaţi ca Madame Claude? Ea a fost cea mai mare matroană a Franţei moderne şi a creat din prostituţie un imperiu în anii ʼ60, la care apelau preşedinţi, actori celebri şi oameni de afaceri cunoscuţi. Însă, după ce criteriu erau selectate fetele care făceau parte din cea mai mare reţea de prostituţie de lux din Paris? Iată ce probe le dădea Madame Claude fetelor la angajare.
În anii ʼ60 - ʼ70, Fernande Grudet, mult mai cunoscută drept Madame Claude, era cea mai bogată femeie din Europa. Născută într-o familie săracă de evrei, în oraşul Angers, educată într-o mănăstire din Franţa, a luptat în Rezistenţa Franceză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a reuşit ca între anii 1955 şi 1977 să pună pe picioare cea mai mare reţea de prostituţie de lux din Paris, oferind servicii discrete clienţilor bogaţi din toată lumea, scrie click.ro.
Astfel, după cel de-al Doilea Război Mondial, Madame Claude a condus la Paris, în apropiere de Champs-Élysées, una dintre casele de toleranţă cele mai exclusiviste de la acea vreme, ajungând să aibă la un moment dat o reţea alcătuită din peste 500 de femei şi câţiva bărbaţi. Ea însăşi a fost prostituată înainte de a deschide un bordel pentru cei bogaţi şi faimoşi.
Situat pe strada Marignan, la numărul 18, bordelul era vizitat de influenţi oameni de afaceri, precum maganatul grec Aristotel Onanssis sau Henry Ford, de fostul preşedinte american John F. Kennedy, actorul Marlon Brando sau de Şahul Iranului. De asemenea, și şefi ai Mafiei solicitau fete, favoruri care îi garantau lui Madame Claude protecţia, după cum a dezvăluit biograful William Stadiem pentru revista Vanity Fair, relatează Historia.ro.
Tarifele percepute de bordelul parizian în anul 1977 erau destul de piperate, dar justificate ţinând cont de clientelă şi de atenţia cu care erau selectate fetele. Și totuși, ce probe le dădea fetelor la angajare?
Fetele erau selectate numai dacă treceau cu brio toate testele. Surprinzător, sau nu, acestea includeau inclusiv teste de cultură generale, în timpul cărora erau întrebate care este formula chimică a apei sau care este cel mai lung râu din Europa, cât și şi un „test al genţii", când le era inspectat conţinutul poşetei, iar cele dezordonate erau excluse pe loc.
Totodată, fetelor li se cerea să se dezbrace, pentru ca Madame Claude să vadă dacă sunt încrezătoare în felul în care arată şi dacă se vor descurca bine în prezenţa clienţilor, iar decizia finală era luată abia după ce erau „testate la pat" de prietenii matroanei, bărbaţi care îi spuneau cine merită să rămână, la cine să renunţe şi cine are potenţial.
Apoi, erau îmbrăcate până în picioare la cei mai buni croitori, hainele fiind alese chiar de madame, erau trimise în străinătate ca să-şi „lărgească" orizontul, să-şi îmbogăţească bagajul cultural, dar şi pentru că îşi dorea ca angajatele ei să cunoască bine cât mai multe limbi străine.
În fiecare săptămână, fetele erau supuse unui control medical, iar madame plătea operații de chirurgie estetică pentru cele care aveau nevoie de ajustări la nivelul nasului, buzelor și ochilor. Singurul lucru pentru care nu își dădea acordul era mărirea sânilor, fiind convinsă că „niciun chirurg nu poate să facă o treabă mai bună decât a făcut Dumnezeu" în această privinţă. Adesea, le explica fetelor deviza după care se ghida în afaceri: „Un bărbat doreşte o femeie sofisticată, amuzantă, inteligentă şi interesată de el, care să-l susţină în orice şi să nu-l bată la cap cu problemele ei".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
DAVOS - Ursula Von der Leyen crede că Donald Trump duce lumea spre pierzare: Retragerea din acordul de la Paris duce la prăpăd
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reacționează la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris. Ea declară că acordul privind schimbările climatice reprezintă o salvare pentru omenire. Practic, șefa CE acuză că decizia lui Donald Trump duce lumea spre piezare, din punct de vedere economic și climatic.
-
Primele semne ale strămoșilor omenirii din Europa ar fi din România. Dezvăluirile care confirmă o teorie veche
Teoria cu privire la faptul că România este locul în care se află cele mai vechi urme de locuire a homininilor, străbunii rasei umane, din Europa a fost confirmată de un studiu publicat în jurnalul internațional Nature Communications.
-
Italia anunță o lovitură imensă în medicină: A descoperit gena care cauzează Alzheimer
Una din cele mai controversate boli poate deveni istorie. Alzheimerul, un mister pentru oamenii de știință și o teroare pentru cei afectați, care ajung să își uite chiar și rudele, ar putea fi cauzat de o genă. O echipă de cercetători italieni a descoperit o nouă genă care provoacă boala Alzheimer, conform unui studiu publicat duminică, transmite luni agenţia ANSA.
-
Alertă de poluare masivă în București. Calitatea aerului la valori de "foarte rău" și "extrem de rău", avertizează Agenția pentru Protecția Mediului
Agenția pentru Protecția Mediului București avertizează că, în ultimele două zile, în zona București-Ilfov, s-au înregistrat concentrații foarte ridicate de particule în suspensie PM10 și PM2.5, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei poluanților.
-
CEDO refuză să suspende decizia CCR de anulare a alegerilor din România: NU există risc iminent!
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să nu dea curs cererii formulate de Călin Georgescu privind anularea alegerilor din România! Anularea deciziei CCR ar fi fost posibilă dacă la mijloc exista un risc iminent, transmit cei de la CEDO.
-
Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, "udate" cu vinuri locale.
-
Cum ocolește Putin sancțiunile - Negocieri cu Erdogan cu privire la livrările de gaze
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia printr gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa.
-
Decizie UE în industria alimentară: Să sperăm că scăpăm de PFAS - "chimicalele veșnice" din alimente
Comisia Europeană intenționează să propună interzicerea utilizării PFAS în produse de consum. CE va propune interzicerea substanțelor Perfluoroalchil și Polifluoroalchil, a anunțat comisarul pentru mediu, Jessika Roswall. Aceste substanțe, cunoscute sub denumirea de „chimicale veșnice", nu se descompun în mediu, acumulându-se în ecosisteme, apă potabilă și corpul uman.
-
Doi români conduc un mega proiect al lui Donald Trump: Investiție de peste 45 de milioane de dolari în ultima lună
Din echipa care dezvoltă protocolul DeFi World Liberty Financial fac parte doi români, Octavian Lojniţa, în calitate de Blockchain Lead, şi Bogdan Purnavel, Lead Developer.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 5.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 6.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 7.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 8.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 9.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 10.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu