Bon Jovi își cere scuze fanilor din România pentru prestația sa: Îmi pare rău
Postat la: 22.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Turneul european „This House is Nor For Sale" al trupei Bon Jovi s-a încheiat, duminică seară, la Bucureşti. Zeci de mii de oameni au asistat la al doilea concert al grupului american susţinut în Capitală, show care însă nu s-a apropiat de cel din urmă cu opt ani. Alături de o formaţie care s-a prezentat impecabil, Jon Bon Jovi nu a reuşit să se ridice la aşteptările publicului, iar concertul a fost, posibil din cauza problemelor pe care le-a avut cu vocea, scurtat cu jumătate de oră.
Într-o formulă relativ nouă, la mai bine de 35 de ani de la începutul carierei, în care albumele trupei au fost vândute în peste 130 de milioane de copii şi în care a susţinut mai mult de 2.800 de concerte, Bon Jovi a revenit la Bucureşti. După opt ani. Trei ecrane uriaşe au proiectat, pentru început, imagini cu Bucureştiul şi, pe tot parcursul concertului, imagini legate de cântecele interpretate. Startul a fost dat cu puţine minute înainte de ora programată, 20.30, iar concertul ar fi trebuit să se încheie la 23.00. Însă dificultăţile cu care s-a confruntat Jon Bon Jovi au făcut ca show-ul să ia sfârşit mai devreme.
Piesa care dă numele celui mai recent album, al 13-lea al trupei rock, a fost cea de deschidere. Din setlist au făcut parte melodii noi, ca „Roller Coaster" şi „We Don't Run", cu mesaj socio-politic, dar şi consacratele „You Give Love a Bad Name", „Born To Be My Baby", „Runaway", „Keep the Faith", „Wanted Dead or Alive", „Lay Your Hands on Me" şi „Bad Medicine". „E bine să te întorci. Vă mulţumesc că aţi venit!", a repetat Jon Bon Jovi, pe parcursul concertului, celor aproximativ 50.000 de oameni, care l-au acompaniat la cele mai cunoscute piese.
Invitabilă comparaţia cu primul concert susţinut la Bucureşti: solistul a eliminat mai multe piese din program şi unele dintre cele mai aşteptat de public - de la „Always", de pe „Cross Road", la „Bed of Roses", „In These Arms", „I'll Sleep When I'm Dead" şi „Dry County", single-uri de pe albumul „Keep the Faith" - iar din aproximativ trei ore de show, de data aceasta două au fost mai mult decât suficiente pentru cât a putut cânta.
La fel de zâmbitor şi prezent pe scenă, dar mai puţin comunicativ cu publicul, Jon Bon Jovi a demonstrat de la primele piese lipsa vocii, remarcată şi de spectatori, mulţi prezenţi pentru prima dată la un concert al trupei.
Finalul a fost marcat de „Livin' on a Prayer", „I'd Die For You" şi „Twist and Shout" (cover The Top Notes). Cu David Bryan (clape) şi Tico Torres (baterie), stâlpii trupei, cum i-a numit Jon Bon Jovi, alături de care cântă din 1983, cu Hugh McDonald (bas), John Shanks (chitară, coproducător al albumelor trupei de la discul „Have a Nice Day"), Everett Bradley (multi-instrumentist) şi Phil X (chitară), care l-a substituit onorabil pe Richie Sambora, show-ul a fost pe jumătate salvat. Iar publicul, îngăduitor, a avut partea lui.
„Să nu pierdem prea mult timp vorbind (...) Vom cânta piese de pe noul album, «This House is Not For Sale», dar vom parcurge catalogul, de la «Slippery When Wet», «New Jersey» până la «Keep the Faith» şi «Lost Highway». Dacă sunteţi cu adevărat drăguţi, voi merge înapoi de tot", a spus el, cerându-i lui Bryan un preview din „Runaway".
Astfel, setlistul a ajuns la anul 1983, însă vocea lui Bon Jovi a fost cea din 2019... Chiar şi ajutat de efecte, Jon Bon Jovi a renunţat să cânte cele două ore şi jumătate după ce a revenit la bis pentru „Livin' on a Prayer". Totuşi, publicul entuziast a convins. În urma unei scurte „şedinţe" de pe scenă, trupa a mai cântat două piese, iar înainte de ultima, solistul în vârstă de 57 de ani a spus: „Îmi pare rău că nu am fost chiar pe ritm".
Parafrazându-l pe Marin Preda, se pare că timpul nu a mai avut rabdare cu vocea Jon Bon Jovi. Următoarele concerte Bon Jovi din acest turneu sunt programate pentru Tel Aviv (Israel), Recife, Sao Paolo şi Curitiba (Brazilia) şi Lima (Peru). Trupa Bon Jovi a fost înfiinţată în 1983 de solistul Jon Bon Jovi, clăparul David Bryan şi toboşarul Tico Torres. Formaţia americană a lansat până în prezent 13 albume de studio şi a fost recompensată cu numeroase premii şi distincţii muzicale, inclusiv un trofeu Grammy şi două American Music Awards.
Din formula originală au făcut parte chitaristul Richie Sambora, care a părăsit grupul în 2013, pentru a urma o carieră solo, şi basistul Alec John Such, care a fost dat afară din trupă în 1994. În 2018, Bon Jovi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
- 2.Noul Nostradamus a facut șapte previziuni înfricoșătoare pentru 2025
- 3.Un bărbat a trimis salivă de șopârlă pentru testarea ADN-ului dezvăluind frauda totală a afirmațiilor privind ascendența umană
- 4.Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
- 5.O cercetare absolut surprinzătoare schimba total datele care se stiau pana acum despre cum poți trăi mai mult
- 6.Urmează să intrăm în Anul Șarpelui: 2025 va fi un an al transformărilor profunde
- 7.Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
- 8.Care e legatura dintre longevitate si cat de des respiri. Rezultatul este unul șocant dar argumentat stiintific
- 9.Mărturisirea Dacianei Sârbu înainte de divorțul de Victor Ponta: "Am trecut prin iad!"
- 10.Mihaela Bilic face dezvăluiri: Ce conțin de fapt conservele de pește pe care le cumpără românii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu