Baculum: oamenii fără osul sexului performant. Penisul humanoid acum 1,9 milioane de ani
Postat la: 21.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Humanoizii au devenit mai îndemânatici, mai inteligenţi şi au ajuns să stăpânească lumea. Au avut însă şi de pierdut. De exemplu, un os care se găseşte la majoritatea mamiferelor. Este vorba despre baculum şi ţine de performanţa sexuală.
Numit si osul penisului, os pe care oamenii de astăzi nu-l mai posedă, dar pe care l-au pierdut de-a lungul evoluţiei, acum aproximativ 1 milion de ani, acesta conferea o capacitate de a avea acte sexuale prelungite, ceea ce a scăzut ulterior, spun unii specialiştii. La om, penisul este un organ format din formaţiuni musculare, fără niciun fel de structură osoasă. Nu a fost însă întotdeuna aşa.
Mai precis până acum aproximativ 2 milione de ani în urmă, hominizii din care a evoluat omul de astăzi, ar fi avut un os penian, numit baculum. Osul respectiv ar fi fost prins de capătul superior al penisului şi nu de baza acestuia şi servea pentru a susţine penisul în timpul copulării dar şi direcţionarea spermei către cervix pentru o fertilizare mai eficientă. Australophitecus, Homo Habilis sau Homo Ergaster ar fi avut baculum, acest os penian.
Kit Opie şi Matilda Bridle de la University College din Londra au făcut o serie de studii privind rolul acestui os la mamifere dar au făcut şi o serie de consideraţii privind dispariţia sa la hominizi. Mai preics, aceştia cred că osul penisului a apărut la mamifere acum 95 de milioane de ani iar la primate acum 50 de milioane de ani.
Conform specialiştilor baculum a avut şi are un rol important în împerecherea mamiferelor. Mai precis, ajută masculii să se asigure că materialul lor genetic va fi perpetuat. Eficienţa acestui os este mare în cazul mamiferelor poligame care practică împerecherea multiplă între idivizi. Adică o femelă se împerechează cu mai mulţi masculi la intervale scurte de timp. Cu cât este mai lung osul penian cu atât împerecherea durează mai mult, iar şansele respectivului de a-şi transmite materialul genetic cresc.
„Cercetările noastre sugerează faptul că baculum joacă un rol important în strategiile reproductive ale masculului în momentul în care are de-a face cu o competiţie sexuală acerbă post-copulatorie. Actele sexuale prelungite îl ajută pe mascul să păzească femela de împerecheri cu alţi competitori, crescându-i astfel şansele de a-şi transmite materialul genetic", precizează antropologul Matilda Bridle.
O specie de maimuţă din Madagascar are un baculum foarte lung şi în consecinţă actul sexual durează aproximativ o oră. La cimpanzeu, cu un baculum cât o unghie, durează doar şapte secunde. La oameni, fără baculum, copularea propriu-zisă durează în medie două minute. Cel mai mare baculum îl are morsa, de aproximativ 0.6 metri.
Specialiştii spun că humanoizii au rămas fără baculum acum 1.9 milioane de ani. Este vorba despre Homo Erectus, descoperitul focului şi cel care a reuşit să se răspândească din Africa către Europa şi Asia. Totodată Homo Erectus a căpătat şi o serie de trăsături comportamentale care se pare că l-a influenţat şi anatomic.
Mai precis, se presupune că la acest hominid se remarca şi prin monogamie. Spre deosebire de strămoşii săi care se împerecheau cu mai multe femele, la fel ca celelalte primate, Homo Erectus a început să prefere o singură parteneră. În acel moment, spun specialiştii antropologi, oamenii nu mai aveau nevoie de baculum, pentru că nu mai exista o competiţie sexuală atât de pronunţată.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 2.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 3.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 4.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 5.Țeapa luată de Mihai Bendeac, după ce a desfăcut coletul de pe Temu: „Sunt deosebit de prost!"
- 6.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 7.Scene incredibile: Un tânăr de 25 de ani s-a trezit cu câteva momente înainte să fie incinerat - Ce a urmat depășește orice imaginație
- 8.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 9.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 10.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu