Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Astrologii și prezicătorii ruși au stabilit când se va încheia războiul din Ucraina

Postat la: 06.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cât va dura războiul Rusiei în Ucraina? Va recăpăta Kievul teritoriile pierdute în fața Moscovei sub conducerea președintelui Volodimir Zelenski? Ce va declanșa sfârșitul guvernării liderului belarus Alexandru Lukașenko?

La aceste întrebări și multe altele, astrologii și prezicătorii ruși oferă răspunsuri pe Youtube. Într-un videoclip recent cu peste 25.000 de vizualizări, cititorul de tarot AliSA și-a asigurat audiența că „Rusia va fi învingătoare" în războiul cu Ucraina. Conflictul se va încheia în ianuarie, a prezis ea.

Un boom al unui astfel de conținut este doar o parte a renașterii ezoterismului - un termen care cuprinde în mod vag practicile oculte - care are loc în toată Rusia, pe măsură ce războiul, criza economică și pandemia de coronavirus au cuprins viața de zi cu zi a rușilor.

Elena Alekseeva, un tarolog și astrolog din orașul Ekaterinburg a spus că a observat că oamenii sunt din ce în ce mai atrași de surse alternative de informații de la invazia rusă a Ucrainei.

„Nivelul de haos a crescut. Și nu doar în Rusia, ci și în lume în general", a spus Alekseeva, care s-a mutat recent în stațiunea montană armeană Dilijan împreună cu iubitul ei. „Când nu te poți baza pe familiar, cauți sprijin peste tot." Dar imprevizibilitatea înseamnă, de asemenea, că predicțiile sunt mai greu de făcut, spune aceasta.

„Problema este că, din cauza haosului crescut, posibilitățile sunt, de asemenea, amestecate. Deci, ghicirea viitorului, de exemplu, devine foarte efemeră", a spus ea pentru The Moscow Times, într-un schimb de mesaje pe Telegram.

Cei care practică citirea tarotului, numerologia, astrologia și alte astfel de distracții oculte se laudă cu sute de mii de urmăritori pe site-urile de socializare, unde oferă predicții despre orice adepților lor.

Popularitatea spiritismului și misticismului în Rusia are o istorie lungă, dar prăbușirea economică și haosul societății care au însoțit sfârșitul Uniunii Sovietice au prăbușit credința în instituțiile guvernamentale, precum și în știința și medicina convențională - ducând la un boom al interesului pentru ocultism, ezoterism și pseudoștiință.

Vindecători autoproclamați, precum Anatoli Kașpirovski și Allan Ciumak, au atras un public uriaș cu „teleședințe" hipnotice în anii 1990 unde pretindeau că vindecă bolile telespectatorilor.

Pe măsură ce pandemia de coronavirus a cuprins Rusia, o parte din popularitatea de care se bucurau ezotericii în anii 1990 a revenit.

Vânzările de cărți de ghicit, practici spiritiste și gândire pozitivă au crescut în Rusia cu 53% anul trecut, potrivit datelor Eksmo-AST. Iar cererea de cărți de tarot pe piața online rusă Wildberries a crescut cu 486% în aceeași perioadă, scrie cotidianul de afaceri Kommersant.

Nu numai Kașpirovski a revenit pe undele radio în timpul pandemiei, dar au apărut noi opțiuni de ezoterism.

Mai nou, cafeneaua „Coffee & Tarot", care s-a deschis în capitala Rusiei anul trecut și oferă tarot și servicii de ghicire în ceașca de cafea, a devenit foarte populară printre locuitorii Moscovei și nu numai.

„Toată lumea avea nevoie de credință și de emoții pozitive. Și am reușit să creăm un loc în care oamenii pot primi ajutor și sprijin și să creadă în magie", a declarat reprezentantul cafenelei pentru The Moscow Times într-un schimb de mesaje pe Instagram.

Odată cu începutul războiului cu Ucraina pe 24 februarie, perspectivele pentru mulți ruși par să fie din nou zdruncinate de incertitudine.

„Este evident - ​​ezoterismul este o abatere de la o realitate în care totul este îngrozitor. Aceasta este terapie și antrenament autogen și o negare a responsabilității față de realitate", a spus Andrei Kolesnikov, expert la Carnegie Endowment for International Peace.

Un total de 71% dintre ruși urmează credința creștină ortodoxă - dar doar aproximativ jumătate dintre respondenți se consideră oameni religioși, potrivit unui sondaj realizat în luna mai, realizat de centrul independent Levada.

Proporția rușilor care cred în „împărăția cerurilor" și „ochiul rău" este aproximativ aceeași, potrivit aceluiași sondaj.

„Acesta este mai mult un fenomen de piață, economic, de marketing", a declarat Lida Pavlova, proprietarul magazinului Modern Magic din Moscova, într-un mesaj pentru The Moscow Times.

„Oamenii au avut întotdeauna nevoie de moduri mistice de a comunica cu lumea și cu ei înșiși", a spus ea.

În schimb, Pavlova este îngrijorată că sancțiunile internaționale impuse ca urmare a invaziei Ucrainei vor perturba aprovizionarea Rusiei cu bunuri ezoterice de înaltă calitate.

„La începutul anilor 2020, am primit în sfârșit o varietate de produse de calitate. Ce se va întâmpla în Rusia cu această diversitate a pieței acum... nu este clar", a spus ea.

Dar la magazinul Coffee & Tarot din centrul Moscovei nu există astfel de temeri.

„Turiștii vin la noi din diferite orașe, iar oameni din alte țări comandă și consultații online de la tarologii noștri", a spus reprezentantul Coffee and Tarot. Iar cafeneaua se pare că încearcă să se extindă în toată Rusia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE