Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Angelina Jolie a scos la vânzare singurul tablou pictat de Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Postat la: 02.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Angelina Jolie a scos la vânzare singurul tablou pictat de prim-ministrul britanic Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind așteptat ca opera de artă să îi aducă actriței până la 3,4 milioane de dolari, relatează CNN.

Churchill a pictat „Turnul Moscheei Koutoubia" în orașul marocan Marrakech după ce a participat la Conferința de la Casablanca în ianuarie 1943, întâlnire în cadrul căruia acesta și președintele american Franklin Delano Roosevelt au formulat următorea etapă a strategiei de a înfrânge Germania nazistă. Premierul britanic i-a dăruit cadoul lui Roosevelt și în cele din urmă acesta a ajuns în colecția acesteia, fiind cumpărat de actriță în 2011, potrivit casei de licitații Christie's.

Vedeta a decis să scoată la vânzare tabloul, experții estimând că prețul de vânzare al acestuia ar putea varia între 2 și 3,4 milioane de dolari. „Este singura operă pictată de Churchill în timpul războiului, poate încurajat de progresele recente făcute de aliați în una din țările pe care el le considera cele mai frumoase pe care le-a văzut vreodată", afirmă Nick Orchard, directorul colecției de artă britanică modernă de la Christie's.

Tabloul a fost pictat după ce cei doi lideri au convenit să accepte doar o „capitulare necondiționată" a puterilor Axei, o decizie cu semnificații strategice pentru desfășurarea războiului. Deși Churchill a pictat mai multe peisaje în Maroc înaintea războiului, acesta este singurul tablou pe care l-a realizat între 1939 și 1945. "'Turnul Moscheei Koutoubia' este prin urmare cel mai bun tablou al lui Churchill datorită semnificației subiectului pentru el și a faptului că subliniază importanța prieteniei dintre cei doi lideri", a mai afirmat Orchard.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE