Alertă bărbați! Femeile își înșală partenerii mai mult ca oricând
Postat la: 26.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Este vestea pe care nu ți-ai fi dorit să o primești niciodată, mai ales de Sărbători! Specialiştii spun că femeile îşi înşală partenerii mai mult ca oricând. Din 1990, până în prezent, rata femeilor căsătorite care își înșală soții a crescut cu 40%, în timp ce rata în rândul bărbaților a rămas aceeași, potrivit psihanalistei Esther Perel.
În cartea ei, „Statutul unei relații: Regândirea infidelității", Esther Perel a analizat motivul și impactul acestor infidelități. Ce s-a schimbat în monogamie sau viața de familie în ultimii 27 de ani? De ce atâtea femei au început să se simtă îndreptățite să aibă un comportament care înainte era acceptat doar ca o prerogativă masculină? Acestea sunt întrebările de la care Esther a pornit analiza.
Totul a început atunci când una dintre prietenele căsătorite ale cercetătoarei i-a mărturisit că a avut două aventuri în decursul a cinci ani. La scurt timp o altă prietenă căsătorită i-a povestit că „este 100% fidelă soțului său, mai puțin o dată pe lună, când iese în oraș cu colegii de muncă". „Ceea ce m-a surprins, nu este faptul că ele erau infidele, ci că aproape toate descriau într-un mod nonșalant aventurile extramaritale. Era decepție, dar nu prea erau urme de rușine." „Deseori, femeile își iubeau soții dar simțeau că nevoile lor fundamentale (sexuale, emoționale, psihologice) nu erau satisfăcute în mariaj. Unele chiar se întrebau dacă soții lor știu de infidelități și aleg să le ignore".
Esther povestește cum una dintre prietenele ei i-a spus că este mai atentă cu soțul ei atunci când are relații extraconjugale, ea fiind mai răbdătoare și mai prietenoasă cu soțul. Infidelitatea era astfel descrisă ca un act de subversiv, un protest împotriva unei instituții pe care ele au început să-l vadă ca sufocant sau asupritor. O generație mai în vârstă ar fi ales divorțul în aceste situații, dar acum tot mai multe femeie nu mai sunt dispuse să abandoneze mariajul și familiile pe care le-au construit în ani de zile. Pe de altă parte, nu își doreau să suporte stigmatul unei căsnicii „deschise". Aceste femei apelau la infidelitate nu ca la o modalitate de strica o cănicie, ci ca o modalitate de a rămâne în ea.
Într-o altă carte despre infidelitate publicată în noiembrie, sociologul Alicia Walker prezintă teoria conform căreia infidelitatea în rândul femeilor vine ca schimbare a rolurilor tradiționale ocupate în cadrul familiei. Alicia Walker a efectuat un studiu care viza 40 de femei căsătorite care au avut relații extraconjugale cu ajutorul unui site de dating. Deși, cel mai probabil pare că o femeie face astfel de gesturi din dorința de a scăpa de o căsnicie nefericită, studiul scoate la iveală că nu acesta e motivul. Multe dintre femeile intervievate aveau un mariaj funcțional, aveau prieteni comuni, aveau copii pe care îi creșteau împreună.
Dar în același timp, ele simțeau viața de soție, ca fiind una plictisitoare, cu multe constrângeri și erau deranjate de volumul de muncă mare care era depus în menținerea stilului de viață a întregii familii. „Inegalitatea este un factor foarte enervant, așa că deseori am o dispoziție proastă când soțul meu este prin preajmă", a declarat o femeie chestionată. Alta a spus că în timp ce soțul ei este un adult competent în lume, acasă este „un alt copil" după care trebuie să strângă. Alte femei au exprimat păreri similare. „Eu fac cumpărături și gătesc, soțul spală vasele și duce gunoiul", a adăugat alta. „Soțul meu stă în casă toată ziua, iar eu inițiez și planific aproape toate activitățile sociale". O participantă la studiu a spus că e ca și cum „ femeia ține pulsul căminului".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 2.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 3.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 4.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 5.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 6.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 7.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
- 8.Cazurile care au cutremurat lumea științifică: aceste dispariții au sfidat orice fel rațiune și nu au putut fi explicate niciodată
- 9.Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
- 10.La ce oră trebuie să servești micul dejun pentru a avea o viață mai lungă. Oamenii de știință au găsit răspunsul
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu