Adevarul Simonei Tivadar: "După ce mâncânci, există două căi: să arzi sau să depui. A treia cale nu există!"
Postat la: 07.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a vorbit, în cadrul unui seminar despre ce ar trebui să mâncăm, despre nutrienţii principali şi secundari, precum şi despre riscul excesului de antioxidanţi.
Medicul a avut, ca întotdeauna, un discurs aplicat și foarte la obiect, îndemnând la rațiune în dauna tuturor "minunilor" pe care suntem îndemnați să le urmăm pentru a slăbi: "Noi nu putem să facem cu mâncarea nimic altceva decât să o mâncăm şi să o ardem în următoarele ore prin activitatea noastră. E adevărat şi creierul este un mare consumator de glucoză, numai că, din păcate, are doar 1 kilogram, şi nu toată lumea foloseşte, din păcate, tot kilogramul acela, şi atunci apar diferenţe destul de mari. Deci tot pe muşchi trebuie să ne bazăm, oricât nu ne convine acest lucru."
"Cum spuneam, după ce mâncăm, există două căi: să arzi sau să depui. A treia cale nu există. Ai mâncat, fie te îngraşi şi-ţi asumi, fie, dacă nu, înseamnă că ai ars prin activitatea ta fizică. Metabolismul bazal consumă puţin, suntem foarte adaptaţi să consumăm puţin, deci trebuie să faci un fel de activitate fizică. Din păcate, avem un interval scurt la dispoziţie. De exemplu, pentru zaharurile cu absorbţie rapidă din dulciuri, din zahăr, din fructe - cam o oră şi jumătate, iar pentru cele cu absorbţie lentă din pâine, orez, cartofi, paste - cam 4 ore. Acesta e tot secretul nutriţiei. Nu există niciun fel de breaking news din acest punct de vedere", spune dr. Simona Tivadar.
"Mâncăm alimente făcute din nutrienţi principali şi secundari. Trebuie să ne gândim că în fiecare zi creierul nostru face un soi de bilanţ ce-ai cheltuit în ziua cu pricina, inclusiv referitor la micronutrienţi, ce aminoacid îţi lipseşte, ce vitamină şi ce nevoi ai avea. In mod natural te-ai îndrepta spre acele alimente. Creierul nu poate să-ţi spună: du-te şi ia din borcănelul cu molibden din frigider două picături şi din nu ştiu care aminoacid două linguriţe. Tendinţa este, dacă ai cheltuit mult şi nu ai mâncat mare lucru, să te duci să mânânci şi să nu te mai saturi să-ţi doreşti şi una şi alta, la sfârşitul zilei.", mai explică medicul nutriționist.
"În urma arderii mai obţinem un radical liber de oxigen împotriva căruia oamenii se îndoapă cu antioxidanţi ca şi cum chimia ar fi aşa un soi de pseudoştiinţă în care ai putea să inhibi numai o bucăţică din ecuaţie şi restul să funcţioneze bine. Nu se poate. Dacă dai prea mulţi antioxidanţi şi vrei să inhibi această bucată a reacţiei, o să se inhibe însăşi reacţia vieţii. Deci, antioxidanţii în exces devin prooxidanţi. Nu vă mai îndopaţi cu toate prostiile, doar pentru că sunt antioxidanţi.", atrage atentia nutritionistul.
"În cazul în care luăm vitamina C cu gramul în afara unei urine mai scumpe nu obţinem nimic altceva. E posibil şi să vă faceţi rău. Viaţa naşte moarte. Nu ne putem opune acestui lucru. Există, sigur, situaţii în care trebuie să luăm antioxidanţi în mod special, dar asta nu înseamnă că, în fiecare zi, primul gând trebuie să-ţi fugă la antioxidanţi", dă asigurări medicul nutriţionist Simona Tivadar.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 2.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 3.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 4.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 5.Țeapa luată de Mihai Bendeac, după ce a desfăcut coletul de pe Temu: „Sunt deosebit de prost!"
- 6.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 7.Scene incredibile: Un tânăr de 25 de ani s-a trezit cu câteva momente înainte să fie incinerat - Ce a urmat depășește orice imaginație
- 8.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 9.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 10.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu