Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A supraviețuit incredibil unui zbor de 8.000 de kilometri ascuns lângă trenul de aterizare!

Postat la: 09.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un adolescent a fost găsit în viață după ce s-a ascuns lângă trenul de aterizare al unui avion care a călătorit din Nairobi în Olanda, prin Turcia și Marea Britanie.

Tânărul în vârstă de 16 ani, despre care se crede că este din Kenya, a fost descoperit de personalul terestru de pe Aeroportul Maastricht din Olanda la scurt timp după ce avionul Airbus aterizase în după-amiaza zilei de joi. Se pare că acesta a supraviețuit ca prin minune întregii curse de aproape 8 mii de kilometri. Adolescentul a fost transportat de urgență la spital, suferind de hipotermie severă.

Oficialii din Olanda au încercat să stabilească unde și cum a reușit să urce la bordul aeronavei, care era un Airbus A330 Freighter. Se crede că avionul, care a fost operat de Turkish Airlines, era unul de marfă care plecase miercuri din Nairobi cu destinația Istanbul. De acolo a zburat către Aeroportul Stansted din Essex înainte de a pleca către destinația finală, Maastricht, potrivit The Telegraph.

Un purtător de cuvânt al Aeroportului Stansted a declarat că avionul în cauză a plecat inițial din Nairobi și că nu exista nimic care să sugereze că adolescentul s-a urcat în avion în Marea Britanie. Una dintre teorii este că băiatul reușise să se strecoare în interiorul aeronavei în prima etapă a călătoriei, și ulterior se ascunsese în trenul de aterizare la Stansted. Zborul scurt de 400 de kilometri, până la Maastricht ar fi fost la o altitudine mai mică, ceea ce înseamnă că la condițiile atmosferice de la această altitudine ar fi avut șanse mai mari să supraviețuiască.

Dar experții în aviație au declarat că oricum ar fi, este un miracol că adolescentul este în viață. Un purtător de cuvânt al Aeroportului Maastricht Aachen a declarat că băiatul a fost norocos că a supraviețuit călătoriei. „A avut un noroc extraordinar să supraviețuiască unui asftel de lucru", a susținut acesta. Filiala olandeză Royal Marechaussee - o filială din poliția forțelor armate olandeze - a declarat că investighează dacă adolescentul a fost plasat la bordul aeronavei de către o rețea de trafic de persoane.

Adolescentul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, avea o stare de sănătate bună în cursul serii trecute. Acesta se află internat în spitalul din Maastricht, iar autoritățile încearcă să-i contacteze familia din Kenya. Persoanele clandestinele care se ascund în trenul de aterizare adesea îngheață sau mor din cauza lipsei de oxigen deoarece avioanele comerciale zboară la altitudini de peste 11.500 de metri. În unele cazuri, persoanele care se ascund cad din avion atunci când acesta aterizează și roțile sunt coborâte. În anul 2019, trupul înghețat al unui bărbat aflat clandestin in cala unui zbor a căzut în grădina unui londonez, la un metru de bărbatul care se bronza.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE