10 filme bune pe Netflix și HBO GO cu care puteți învinge plictiseala
Postat la: 21.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Rețele de streaming online au devenit adevărate medicamente împotriva plictiselii, în ultimii anii. Însă alegerea unui film bun de pe Netflix sau HBO GO nu e întotdeauna foarte ușoară, așa că preferăm să mergem pe mâna recomandărilor. Vi le prezentăm pe ale noastre. Sunt filme pe care le-am selectat încercând să împăcăm atât cinefilul scrupulos care vizionează cu creionul în mână, cât și spectatorul care vrea pur și simplu să se relaxeze.
Așadar, de pe HBO Go ar putea să vă intereseze:
Colectiv (2019). Film documentar semnat de Alexandru Nanau și abia intrat pe rețeaua de streaming a HBO. Filmul prezintă perioada post-Colectiv a României, cu accent pus pe investigațiile jurnalistice axate pe sistemul de sănătate. Deși spre final filmul deviază nejustificat înspre spectrul politic, pierzându-și din consistență, e important să îl vedeți pentru a nu uita unde se situa sistemul sanitar românesc acum cinci ani. Și, de ce nu, să îl comparăm, astfel, cu situația din zilele noastre.
Whiplash (2014). Este filmul care l-a adus în prim-planul cinematografiei mondiale pe tânărul regizor american Damien Chazelle (35 de ani - realizatorul La la Land). O poveste despre perseverență care vă va ține în priză de la începutul până la finalul filmului.
Hotel Grand Budapest (2014). O comedie autentică, fără strofocări cabotine de a smulge zâmbete. Povestea-i simplă. O să râdeți. Filmul e regizat de Wes Anderson.
No Country for Old Men (2007). Poate cel mai reușit film al fraților Coen, deși fanii Fargo sau ai Marelui Lebowski ar putea fi contrariați. În caz de, Fargo e și el pe HBO GO.
Her (2013). Acest SF al lui Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix în rolul principal, deși non-violent, ar putea să vă dea fiori pe șira spinării pentru asemănările sale cu lumea reală.
Pe Netflix puteți viziona:
Comoara (2015). Nu vă faceți griji, în această comedie românească a lui Corneliu Porumboiu nu se face exces de ciorbă. Este, poate, cea mai importantă realizare cinematografică de până acum a regizorului vasluian. Deși nu cade în latura consumeristă, Comoara este printre puținele filme comerciale ale lui Porumboiu.
Okja (2017). De Bong Joon Ho ați auzit cu siguranță la începutul acestui an. E omul care va rămâne în istoria premiilor Oscar datorită multi-premiatului Parasite. Înainte de filmul cu care a dat lovitura la Hollywood, Bong a mai avut și alte realizări importante. Okja este una dintre ele. Filmul e o satiră în care ai impresia că nimeni nu scapă de săgețile realizatorului, de la capitaliști, până la militanții pentru drepturile animalelor. Dacă vă place Bong, tot pe Netflix găsiți și Snowpiercer, un SF ceva mai vechi în care joacă și actorul român Vlad Ivanov.
The Social Network (2010). Povestea lui David Fincher este simplă: cum a apărut Facebook.
Scarface (1983). Nu putea lipsi de pe listă un fillm despre mafioți. Și pentru că despre Irishman, care e tot pe Netflix, sigur ați auzit - poate l-ați și văzut, vă recomandăm un film ceva mai vechi, regizat de Brian de Palma, cu Al Pacino în rolul principal.
Balul pompierilor (1967). Film manifest realizat de Milos Forman (regizorul filmelor Amadeus, Zbor deasupra unui cuib de cuci și Poporul vs Larry Flint) înainte de plecarea sa din Cehoslovacia. E o comedie siropoasă cu accente satirice la adresa regimului comunist în care veți admira una dintre cele mai puternice scene turnate vreodată de Forman: cea a bătrânelului care doarme în propriul pat, afară, în timp ce casa îi arde.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Foto incendiar cu soția lui Nicolae Mitea dezbrăcată pe bancheta din spate în mașina amantului însurat după o partidă se sex
- 2.O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
- 3.Locul în care nu are nimeni curajul să pună piciorul: cei care o fac îmbătrânesc pe loc. Teoria oamenilor de știință
- 4.Mihai Bendeac, înjurat pe Instagram. Postarea care a provocat revoltă
- 5.Țeapa luată de Mihai Bendeac, după ce a desfăcut coletul de pe Temu: „Sunt deosebit de prost!"
- 6.Capul de piatră din Guatemala pe care istoricii preferă să îl treacă cu vederea pentru ca nu-i găsesc o explicatie
- 7.Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
- 8.Scene incredibile: Un tânăr de 25 de ani s-a trezit cu câteva momente înainte să fie incinerat - Ce a urmat depășește orice imaginație
- 9.Scandal in atletism. Acuzațiile unei campioane europene: "Mă trezea noaptea pentru a întreţine relaţii sexuale fără consimţământ"
- 10.Scandal în familia Prigoană: Frații lui Honorius cer deschiderea de urgență a cavoului, după înmormântarea secretă
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu