ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ziuanews a dezvaluit dosarul penal al lui Klaus Iohannis inca din decembrie 2014

Postat la: 12.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Klaus Iohannis a fost condamnat astazi prin sentinta definitiva intr-un dosar privind o retrocedare frauduloasa obtinuta prin fals si uz de fals. Ziuanews a dezvaluit aceasta retrocedare frauduloasa precum si faptul ca imobilul a fost obtinut de Klaus Iohannis prin fals si uz de fals inca din decembrie 2014. In plus, am atras atentia ca mai exista si un alt dosar, tot pentru o retrocedare frauduloasa, dupa aceeasi schema infractionala, publicat la cateva zile dupa primul articol. Redam in cele ce urmeaza cele doua texte la care facem referire precum si documentele adiacente.

Klaus Iohannis are dosar la DNA pentru retrocedare frauduloasa, blocat de Kovesi

 

Postat la: 09.12.2014 - 10:52 | Scris de: ZIUA NEWS

 

Noul presedinte ales, Klaus Iohannis, nu are numai probleme cu incompatibilitatea. El mai are un dosar la DNA, privind o retrocedare dubioasa, care initial a fost in cercetarea Parchetului, ulterior fiind declinat la DNA. Dosarul este tinut sub cheie din 2004 chiar daca exista probe si indicii ca retrocedarea unui imobil catre soacra lui Iohannis si, ulterior, catre Carmen Iohannis, e susceptibila de fals si uz de fals.

Pe scurt, manevra soţilor Iohannis a fost in felul urmator, dupa cum s-a retinut de catre anchetatori: unul dintre proprietarii tabulari ai imobilelor, Maria Ghenea (născută Bastea), ar fi lăsat, la decesul său, un testament prin care lasă ca moştenire imobilele respective unui nepot, Nicolae Bastea, decedat şi el în 1993. Ulterior, acesta, tot printr-un testament, ar fi retransmis imobilele lui Ioan Bastea, Georgetei Lazurcă şi soţiei primarului, Carmen Johannis.

Pe baza acelui act, Ioan Bastea şi soţia primariului sibian au cerut justiţiei să constate nevalabilitatea intabulării statului. Apoi, revendicatorii au obţinut restabilirea situaţiei de carte funciară de la momentul naţionalizării, după care au promovat şi au obţinut acţiuni în vederea constatării nulităţii actelor de vânzare-cumpărare încheiate între stat şi cei care locuiau în imobile.

In 2004 că proprietarii din imobilele revendicate de familia Johannis au apelat la instanţă încă din 2001. Aşa a ieşit la iveală faptul că primarul si sotia obţinuseră imobilele pe baza unor acte false eliberate de secretarul Primăriei Porumbacu de Sus, Liviu Munteanu. Conform dosarului penal în care Munteanu e anchetat, reiese că el a eliberat o serie de documente privind moştenirea defunctului Eliseu Ghenea, care aveau un conţinut ireal şi nu corespundeau menţiunilor din documentele de stare civilă din arhive.

„Aceste manopere desfăşurate de numiţii Bastea Ioan, Lazurcă Georgeta şi Johannis Carmen, sprijinite de acţiunile învinuitului Munteanu Liviu - care a eliberat adeverinţele 168/1998 şi 73/2000 şi anexa 1 nr. 25/1997, în mod fals, au condus la intabularea eronată a sus-numiţilor în cartea funciară, deşi nu aveau vocaţie succesorală, întrucât Bastea Nicolae era rudă doar cu Ghenea Măria, soţia precedentă a defunctului Ghenea Eliseu", se spune în dosarul în care Munteanu e acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu în formă calificată.

Mai mult, avocatul familiei Johannis, Dorin Suciu, a fost acuzat că pe Nicolae Bastea l-a transformat, din nepot al Măriei Ghenea, în nepotul lui Eliseu, astfel încât să poată fi considerat succesor direct al ultimului reprezentant al familiei Ghenea. Iniţial, familia Johannis a pierdut în instanţă, după ce o expertiză grafologică a arătat nevalabilitatea testamentului lăsat de Măria Bastea, fapt ce a făcut ca testamentul lui Nicolae Bastea să cadă. Ulterior au urmat recursuri, familia Johannis a reuşit să câştige datorită adeverinţelor false eliberate de Munteanu, a intrat pe fir şi Parchetul de pe lângă CSJ.

Cu toate acestea, Johannis a ramas proprietar, ancheta este declinată şi trimisă la DNA, iar de atunci zace in sertarele procurorilor, fiind protejat de Laura Codruta Kovesi care, initial, ca sefa a lui Morar a blocat subiectul, iar ulterior, ca sefa a DNA, refuza sa-l scoata la iveala in continuare, Johannis devenind astfel santajabil.

 

Klaus Iohannis are un al doilea dosar la Crima Organizata facut pierdut tot pe la Kovesi

 

Postat la: 11.12.2014 - 11:12 | Scris de: ZIUA NEWS

In urma cu cateva zile, Ziuanews anunta ca presedintele ales Klaus Iohannis are la DNA un dosar penal privind mafia retrocedarilor, dosar declinat de la parchetul Alba, si care a fost blocat prin fisete de catre Laura Codruta Kovesi, la acea vreme procuror general al Romaniei, mai apoi sefa la DNA, originara si ea din Sibiu.

Lasand la o parte mafia imobiliara sibiana, care a cotizat din greu la Primaria din Sibiu (dosarele dosarele 270/P/2006 şi 5/P/2007 de la DNA), la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bucuresti se afla, al un moment dat, in curs de cercetare dosarul penal nr. 609/P/2007 privind pe Iohannis Klaus Werner si altii, inaintat de Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu in data de 21 februarie 2008.

Intre timp, dosarul 609/P/2007 este dat disparut desi el este citat in adrese (vezi facsimile). De la Sibiu a plecat catre "Crima Organizata" (in directa subordine a procurorului general de atunci, Codruta Kovesi, cea care anchetase si-n Sibiu mafia retrocedarilor), iar ulterior, in mai 2008, s-a primit raspunsul ca dosarul nu apare in evidentele institutiei. Cine sa-l fi facut disparut? Sau, mai bine zis, cum o fi fost posibil sa se fi pierdut pe drumul dintre doua institutii?

Dosarul 270/2006 - Johannes a fost cercetat pentru infractiunea de neglijenta in serviciu avand calitatea de faptuitor

Acest dosar, constituit pe 19 august 2005, ca urmare a sesizarii din oficiu a IPJ Sibiu cu privire la o restituire, prin care Raimar Christian Veit, a intrat in posesia unor bunuri imobiliare, pe baza unor certificate de mostenitor false, eliberate de notarul Radu Bucse. Cauza s-a plimbat de la Parchetul Sibiu la DNA Alba, la Parchetul Curtii de Apel Alba, DNA Bucuresti, ajungand in 2006 la DIICOT.

Dosarul priveste "o restituire de teren plus o gradinita de copii catre un mostenitor care nu avea vocatie succesorala cu toate ca imobilul nu face obiectul legii 10/2001." Invinuit in acel an, sub nr de dosar 270/2006, era si Primarul Iohannis. In 24 septembrie, in urma Ordonantei 24/2009 a inceput urmarirea penala asupra notarului Bucse si a avocatului Suciu Dorin, pe care l-a avut falsul mostenitor la procesul de restituire (noul dosar fiind 844/ 2009).

 

 

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE