Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ziua, ca hoții! Deputatii voteaza Amendamentul Iordache: Banii ilegali din campanie nu se confisca!

Postat la: 11.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Florin Iordache, fostul ministru al Justitiei, autorul celebrei OUG 13, a propus abrogarea articolul 28 din Legea 334/2006, actualizata, potrivit caruia contributiile pentru campania electorala care nu respecta prevederile legii se confisca si se fac venit la bugetul de stat.

Un alt amendament propus a fost abrogarea articolului 53, in care se arata ca cei care au facut contraventii vor varsa la bugetul de stat sumele in bani sau contravaloarea in bani a bunurilor si serviciilor care au constituit obiectul contraventiei, pe baza hotararii Autoritatii Electorale Permanente. Amendamentele au fost facute la un proiect de act normativ de modificare a Legii finantarii partidelor politice initiat de mai multi deputati ai minoritatilor nationale. Proiectul propunea eliminarea din Legea 334/2006 a textului articolului 59 al. 2, potrivit caruia organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care au obtinut un singur mandat de deputat, potrivit legii electorale, respectiv cate un singur mandat de consilier intr-o circumscriptie electorala li se aplica numai prevederile legale privind finantarea campaniilor electorale. Camera Deputatilor este for decizional.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE