Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vremea rea. O mie de turişti români, blocaţi în Turcia

Postat la: 11.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel puţin 1.000 de turişti români sunt blocaţi, de câteva zile, în mai multe oraşe din Turcia. Ei aveau conexiune de zbor prin Istanbul, însă din cauza furtunilor de zăpadă, oraşul este paralizat şi toate cursele aeriene au fost anulate.

Companiile cu care au zburat i-au dus în oraşe unde aeroporturile erau deschise şi i-au lăsat acolo. Este şi cazul a cel puţin 100 de conaţionali, care aşteaptă de patru zile în Gaziantep, localitate aflată în apropierea graniței cu Siria, un zbor către Istanbul şi de acolo către ţară. Ninsorile abundente au dus doar marţi la anularea a peste 300 de curse domestice. Românii blocaţi în Gaziantep, un oraş vizat des de atentate, spun că se tem pentru vieţile lor.

Unul dintre românii aflaţi acolo a povestit că se află cu soţia într-un hotel şi că le este teamă deoarece se aud mereu împuşcături, iar azi a fost un atentat în localitate. „Nu am dormit azi noapte de frică", a povestit el. Bărbatul a adăugat că autorităţile române le-au comunicat doar că s-au sesizat, că ambasada şi ministerul au fost informaţi despre situaţie. „Compania de zbor ne dă bilete către Istanbul, e un singur funcţionar acolo, ne tot dă bilete pentru zboruri pentru a doua zi, dar a doua zi, zborurile se anulează. Mâine este a cincea zi de când suntem în situaţia aceasta", a spus românul. „Nu ne plângem de cazare sau de mâncare, problema e că avem familiile îngrijorate, avem serviciu", a adăugat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE