Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Viorica Dăncilă și Tudorel Toader, la Strasbourg. Discuții cu vice-președintele CE Frans Timmermans

Postat la: 02.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Întâlnirea are loc în contextul în care, luni seară, Frans Timmermans a criticat dur România şi a avertizat Guvernul că ar putea fi adus în faţa istanţei pentru legislaţia vizând sistemul judiciar şi situaţia statului de drept. Discuţia are loc cu o zi înaintea dezbaterii din Parlamentul European pe tema situaţiei statului de drept în România, votul fiind programat în 1 noiembrie.

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a discutat luni situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei. Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a făcut referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, avertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să aducă Guvernul român în faţa instanţei.

Ministrul Justiţiei a precizat că îngrijorările exprimate de acesta cu privire la Codul Penal şi la Codul de procedură penală sunt premature, acestea fiind în control al constituţionalităţii şi nu se ştie ce soluţii vor fi cele finale, care vor intra în vigoare şi dacă vor fi de natură să afecteze statul de drept. Despre întâlnirea pe care o va avea marți, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat: „Îi vom cere să depăşim faza îngrijorărilor şi preocupărilor şi să discutăm punctual, să ieşim din enunţurile de principiu, care nu au o abordare secvenţială".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE