Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Viorica Dăncilă, contrazisă de purtătorul de cuvânt al Guvernului: Ce nu va mai fi obligatoriu

Postat la: 09.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Viorica Dăncilă are o nouă pretenție. Aceasta vrea să introduc o nouă măsură prin care nu se urmareste incarcarea "birocratiei cu noi functii" dar se doreste ca "sarcina expertilor sa fie exercitata in mod activ si util".

Viorica Dăncilă a anunțat, astăzi, o noua obligație atât pentru firmele de stat, cât și pentru cele private. Mai precis, premierul dorește ca firmele care au cel puțin 50 de angajați, să aibă "in structura de personal un expert in egalitatea de sanse" intre femei si barbati. "Vrem ca in Romania egalitatea de sanse dintre femei si barbati sa fie efectiv asigurata", a spus primul ministru, in deschiderea sedintei de guvern.

"Cred ca acest lucru este foarte important. Ca urmare vom introduce obligatia persoanelor juridice din sistemul public dar si din sectorul privat care au peste 50 de salariati de a avea in structura de personal un expert in egalitate de sanse", a explicat aceasta. Viorica Dăncilă a fost contrazisă de purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a declarat că această măsură nu este obligatorie, așa cum declarase inițial premierul.

„În şedinţa de azi a fost reglementată profesia de expert şi cea de tehnician în egalitate de şanse. Actul normativ stabileşte că persoanele juridice din sectorul public sau privat care au peste 50 de salariaţi vor avea posibilitatea de angaja un expert sau un tehnician în egalitate de şanse în limita bugetului destinat cheltuielilor salariale", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, în conferinţa de presă de după şedinţa de Guvern de joi.

„Repet: vor avea posibilitatea. Nu este o măsură obligatorie. Este la latitudinea angajatorului şi tot angajatorul poate decide dacă persoana respectivă poate fi reîncadrată din angajaţii pe care deja îi are, adică nu trebuie neapărat să angajeze, poate trimite pe cineva la cursuri", a subliniat Nelu Barbu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE